30/05/2024 - 15:15
Més

  AFAO se suma a l’autoconsum energètic

  Altres notícies

  El Centre de Dia de Malalts d’Alzheimer Caixa Ontinyent, ubicat al barri de Sant Rafel i gestionat per AFAO, se suma a l’autoconsum energètic que fomenta la regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Ontinyent. L’Alcalde, Jorge Rodríguez, i la regidora de l’àrea, Sayo Gandia, eren convidats pel President d’AFAO, Vicente Pérez, a visitar els equipaments instal·lats per l’associació al Centre de Dia, que permetran a esta entitat beneficiar-se d’una bonificació del 50% de l’Impost de Bens Immobles als propers 4 anys.

  Sayo Gandia felicitava AFAO “per sumar-se a l’aposta per l’autoconsum energètic com a model més sostenible i net d’aprofitament de l’energia solar front al de les macroplantes fotovoltaiques”. La regidora recordava que d’aquesta bonificació verda a l’IBI de la que es beneficiarà AFAO, de la bonificació de l’Impost d’Activitats Econòmiques i de la resta d’avantatges de l’autoconsum energètic, les empreses, associacions i particulars poden ampliar la informació a l’Oficina Municipal d’Economia Verda, al telèfon 697854465.

  Des d’AFAO, Vicente Pérez explicava que el projecte va nàixer en comprovar que la factura energètica era una de les principals despeses de l’entitat, encomanant-se un estudi a l’empresa INEL, que és la que ha fet la instal·lació d’una sèrie de pannells solars amb una potència màxima de 20 kilowatts que permetrà no sols cobrir les necessitats energètiques del Centre, sinó també poder vendre l’excedent a la companyia elèctrica.

  Cal recordar que l’Associació de Familiars de Malalts i Malaltes d’Ontinyent AFAO presta servei a 60 persones al Centre de Dia; a les que se sumen 40 persones al taller de memòria i altres 40 a la unitat terapèutica ubicats al recentment inaugurat “Espai Blai” cedit per l’Ajuntament; i també les persones a les quals es presta atenció amb el Servei d’Ajuda a Domicili.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  La Conselleria d’Educació aprova les al·legacions d’Ontinyent per recuperar la zonificació escolar

  La Conselleria d’Educació ha acceptat les al·legacions per mantenir la zonificació escolar actual. Això permetrà seguir triant centres propers i facilitarà la mobilitat urbana.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -