12/06/2024 - 19:46
Més

  16 experts internacionals en conservació del patrimoni artístic visita a Ontinyent el Museu del Textil de la Comunitat Valenciana i el MAOVA

  Altres notícies

  Un grup de 16 d’experts i expertes internacionals en conservació del patrimoni artístic es desplaçaven aquest dimecres a Ontinyent per visitar el Museu Tèxtil de la Comunitat Valenciana i el museu arqueològic MAOVA. Els regidors de Turisme, Mª José Alhambra, i Cultura, Àlex Borrell, acompanyaven l’expedició, que està participant esta setmana a València en la XX conferència trienal internacional del Comité per la Conservació i Restauració del Consell Internacional de Museus (ICOM-CC), que acull per primera volta Espanya.

  Borrell destacava “que són experts d’alt nivell de tot el món, professionals de la conservació, personal investigador i de museus, historiadors o documentalistes. A més de participar en la conferència, que es desenvolupa al llarg de tota la setmana, estan aprofitant per visitar altres espais d’interés a la Comunitat Valenciana”. Alhambra apuntava per la seua banda que “és un orgull per a nosaltres que s’hagen interessat per Ontinyent i els nostres museus, el que parla de l’interés dels continguts amb que comptem en els mateixos i el seu potencial com element d’atracció”.

  Dels 16 experts, 3 venien de Xina, 3 d’Estats Units, 2 de França, 2 de Portugal, i 1 de Noruega, Suècia, Austràlia, Alemanya, Suïssa i Regne Unit. L’Ajuntament va posar a la seua disposició un guía expert en la matèria amb alt nivell d’anglés, per tal d’acompanyar-los al recorregut pels dos museus, als quals es van interessar especialment per les peces més antigues. ICOM-CC 2023 està organitzat per l’Institut de Restauració del Patrimoni de la Universitat Politècnica de València amb Bank of America com a patrocinador principal, i porta enguany com a lema “Treballant per un passat sostenible”, incidint en la recerca de solucions ecològiques i eficients per a la conservació dels elements patrimonials.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -