Educació prepara per al pròxim curs l’assignatura Cultura Digital, que s’impartirà en anglés als instituts

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport està preparant el contingut curricular d’una nova matèria de coneixement, Cultura Digital, com a assignatura optativa en l’etapa de l’ESO a partir del pròxim curs.

Aquesta nova matèria es podrà fer efectiva en qualsevol dels cuatre cursos de l’ESO, s’impartirà en anglés, serà optativa i s’oferirà a l’espai lectiu de projecte interdisciplinari.

Des de la Conselleria d’Educació s’ha considerat important impulsar aquesta innovadora matèria de coneixement, única a l’Estat, perquè es viu en un món digital en el qual les tecnologies han modificat la manera de relacionar-se i comunicar-se, d’accedir a noves oportunitats professionals i, per descomptat, de formar-se professionalment.

Així mateix, és una matèria en què es pretén donar especial incidència a la formació de l’alumnat per a la prevenció del ciberassetjament escolar, així com el coneixement d’estratègies de seguretat.

També serà una assignatura que aprofundirà especialment, en l’ús conscient, segur i responsable de les xarxes socials per part de l’alumnat i en la prevenció de comportaments addictius en l’ús d’aquestes.

Serà un espai de treball també per a desenvolupar capacitats per al futur del món laboral en l’era digital, així com d’aprenentatge per a detectar continguts falsos.
En aquest sentit, i atés que els continguts tenen una relació directa amb la proliferació d’informació procedent d’un món global en què l’ús de l’anglés és d’un ampli abast, Educació està preparant aquesta matèria perquè s’impartisca en aquesta llengua i aprofundisca en un altre dels propòsits educatius: assegurar el contacte amb l’anglés per part de l’alumnat d’una manera naturalitzada per la gran proliferació de continguts en anglés en els entorns digitals.

Per tant, aquesta matèria s’impartirà per professorat de l’especialitat d’Anglés dels instituts valencians i hi podran col·laborar amb el professorat d’altres matèries, com ara Tecnologia o Informàtica.

L’alumnat treballarà per projectes, que inclouran la investigació, la creativitat, la presa de decisions, l’ús d’estratègies i la comunicació en formats diversos, etc.

Per a l’elaboració dels continguts s’està disposant de la col·laboració d’un equip d’investigació expert en continguts transmèdia i d’identitat digital, així com l’assessorament d’experts de la Policia Nacional en temes relacionats amb el ciberassetjament i els delictes tecnològics.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

L’IES Jaume I d’Ontinyent impartirà el cicle Formatiu de Grau Mitjà de Fabricació i Ennobliment de Productes Tèxtils

L’IES Jaume I d’Ontinyent suma el cicle Formatiu de Grau Mitjà de Fabricació i Ennobliment …