23/07/2024 - 10:49
Més

  Comença la 675 edició de la Fira de Cocentaina

  Altres notícies

  La Fira de Tots Sants de Cocentaina arranca hui. A partir de les 10.00 hores comença la 675 edició de la Fira de Tots Sants de Cocentaina; un certamen que per primera vegada es durà a terme en dos caps de setmana consecutius. En aquest primer cap de setmana, que finalitzarà el dilluns 1 de novembre, veïns i visitants podran trobar, el Mercat Medieval, el Soc Àrab i el Porrat Valencià així com la fira cavallar, Turisme, Medi Ambient, Esports, Disseny i Moda, Innovació, Tecnologia, Exteriors i Llar; mentre que el segon, els dies 5, 6 i 7 de novembre s’exposaran els productes de gran format: Maquinària agrícola, Automoció i Maquinària industrial. També serà present el sector agroalimentari amb productes típics i Denominació d’Origen.

  Hi haurà contingut que serà comú als dos caps de setmana, com són les exposicions i activitats culturals, les atraccions de Fira i zona infantil, la zona gastronòmica de Food Trucks i les paradetes ambulants. I per descomptat, tota l’oferta de l’hostaleria i comerç local que, com cada any, estan desitjant donar la benvinguda a tots els visitants de Fira. Encara que no hi haurà espectacles als carrers, sí que s’han programat actuacions en recintes tancats, on l’aforament puga estar controlat i serà indispensable fer reserva d’entrada en línia. Totes les entrades seran gratuïtes i es poden reservar des de la web de l’Ajuntament de Cocentaina o directament en la plataforma: entrades.cocentaina.es.

  Inauguració institucional

  El President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, amb l’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, seran els encarregats de realitzar la inauguració del certamen demà dissabte 30, un fet que reforça una vegada més el suport que el Govern Valencià ha donat a l’esdeveniment en els últims anys des que Puig presideix la Comunitat Valenciana. A més del President de la Generalitat, han confirmat la seua assistència a la Fira: el President de les Corts Valencianes, Enric Morera; subdelegada del Govern a Alacant, Araceli Poblador; conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent; consellera de Innovació, Universitat i Ciència, Carolina Pascual; consellera de Participació i Transparència, Rosa Pérez; conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España; vicepresidenta segona de la Diputació Provincial d’Alacant, Ana Serna (en representació del President de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón); director general de Turisme de la Comunitat Valenciana, Herick Campos; Rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro; Diputada Nacional, Patricia Blanquer, Diputat Nacional, Joan Baldoví; Inspector Jefe Operatiu de l’Administració Autonòmica, José Antonio Hernández; Coronel Jefe de la Comandancia de la Guardia Civil d’Alacant, José Hernández, entre altres autoritats.

  Cocentaina tria cada any un persona per a anunciar el començament de la Fira de Tots Sants. Sempre són persones que tenen algun vincle especial amb el municipi. Demà, la psicòloga contestana Stella Vicens serà l’encarregada de llegir, des del balcó del Palau Comtal, el privilegi de celebració de la Fira, atorgat als contestans pel rei Pere el Cerimoniós (II de València i IV d’Aragó), en 1346 i amb el qual cada any comença l’acte inaugural d’aquest esperat esdeveniment.

  Novetats i xifres de l’esdeveniment

  Entre les novetats d’aquesta edició, destaca l’aplicació (www.firadecocentaina.org) que els visitants poden utilitzar per a reservar una plaça d’aparcament en una de les quatre zones de pàrquing a les quals es podrà accedir de manera prèvia. Amb el registre, en cadascuna de les quatre zones els usuaris tindran opció d’accedir a les promocions i descomptes de Fira d’un total de 200 comerços col·laboradors. Les quatre zones disponibles estaran: en la zona Nord, el pàrquing de la pujada de Sant Cristòfol; en la zona Aquest, el pàrquing de Riera i el de l’Orxa 4.4 i en la zona Sud, el del Poliesportiu. En total, prop de 1.000 places repartides en les quatre àrees d’aparcament en les quals es podrà estacionar en horari de 09:00h fins a les 24:00h. Fora d’aquestes àrees també es podrà aparcar encara que se sol·licita als visitants que ho facen correctament per a evitar problemes de mobilitat.

  Aquesta edició comptarà amb 138.700 metres quadrats d’exposició comercial i més de 700 expositors entre els dos caps de setmana, 52 milions d’euros de valor econòmic global del producte exposat, 240 efectius de seguretat i uns 127.050 m² metres quadrats d’aparcament, són algunes de les xifres més destacades de la Fira de Cocentaina 2021. Des de l’organització de Fira es recomana preparar el viatge abans d’eixir. Per a això es pot consultar la web www.turismococentaina.com, o descarregar-se l’app Fira de Cocentaina on trobaran informació detallada.

  Seguretat i normes sanitàries

  La Fira de Tots Sants seguirà les mesures sanitàries establides per la normativa per a aquesta mena d’activitats. Per a recordar als visitants la importància del seu compliment s’instal·laran en tots els accessos panells informatius en els quals es podran consultar les mesures necessàries per a gaudir del certamen. En aquestes zones també hi haurà instal·lats punts de desinfecció amb gel hidroalcohòlic.

  El públic ha de tindre clar que la mascareta serà obligatòria en tot l’espai que ocuparà la Fira; també s’haurà de complir la distància de seguretat. Per a evitar massificacions s’ha instal·lat un sistema de comptatge que facilitarà a l’organització la saturació de les diferents zones de l’esdeveniment perquè puguen derivar als visitants a altres zones en cas de ser necessari.

  Segons ha destacat l’edil de Fira, Eugenia Miguel, “tot està preparat perquè la Fira de Fires comence a rebre a tots els visitants. Des de l’organització hem posat tots els nostres esforços perquè el certamen siga segur i sobretot que malgrat la novetat del format no es perda l’essència i es puga gaudir de la Fira més temps, ja que els fidels a aquesta cita tindran enguany dos caps de setmana per a sentir la Fira, recórrer-la i compartir-la”.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent celebra el seu 1r concurs de tomata: inscripcions obertes

  Aquest dissabte, Ontinyent celebra el seu 1r Concurs de Tomata a la plaça del Sant Domingo, organitzat per Per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -