Una xarrada a Ontinyent sobre els perills de l’ozó troposfèric

La Campanya “Informació sobre l’Ozó Troposfèric” que promou l’àrea d’Aire Net d’Ecologistes en Acció, pretén donar a conèixer aquest complex i desconegut contaminant atmosfèric que presenta en l’Estat espanyol una major extensió i afecció sobre la població i la vegetació.

Ecologistes en acció ha escollit deu ciutats de la Comunitat Valenciana on s’han superat els valors establits d’ozó troposfèric, entre les quals es troba Ontinyent, per a dur a terme aquesta campanya itinerant, que va acompanyada per una exposició de 12 panells on es troba tota la informació rellevant i consells tant per a la salut personal com per a protegir la vegetació.

En el cas d’Ontinyent, l’exposició se situarà a l’IES Pou Clar, on s’oferiran xarrades per als alumnes de l’institut i una xarrada per a la ciutadania, el dia 22 de Maig a les 18:00 hores de la vesprada. Pel que fa a l’exposició, es podrà visitar fins al divendres 19 de Maig en l’hall de l’institut, de 15 a 21 hores.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), 37 milions d’espanyols han respirat aire contaminat per Ozó troposfèric durant 2016, es a dir 4 de cada 5 persones. L’Agència Europea de Medi Ambient (AEMA) destaca a Itàlia i Espanya com els dos països europeus amb majors danys sobre la vegetació, afectant en el cas d’Espanya al 60% de la superfície conreada.

L’ozó troposfèric es forma per la suma d’emissions antropogèniques i una forta radiació solar, sent transportat llargues distàncies per les brises litorals, i romanent durant més temps amb efectes més nocius.
Les fonts principals són la indústria i el tràfic, que emeten grans quantitats d’òxids de nitrogen (NOx) i compostos orgànics volàtils (COV’s).

La normativa europea estableix el valor objectiu en 120 micrograms d’ozó per metre cúbic d’aire, mesurats en períodes de 8 hores, i no haurà de superar-se més de 25 dies a l’any, com a mitjana de 3 anys consecutius. En el període 2014-2016, en l’estació de control de la contaminació d’Ontinyent es va registrar una mitjana de 60 superacions anuals, i segons l’OMS, que rebaixa el límit del valor objectiu a 100 micrograms d’ozó per metre cúbic d’aire, van haver-hi 147 dies superant aquest límit.

Font: Ecologistes en Acció

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Salut presenta les noves mesures de seguretat als Centres d’Atenció Primària

El coordinador de l’Àrea de Salut Bàsica d’Ontinyent, Rafael Galiana, ha presentat a l’Ajuntament les …