Un grup de treball protegirà el paratge del Pou Clar

0

La regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Ontinyent està impulsant la creació d’un Grup de Treball per a la protecció del Pou Clar, que es vol constituir abans del proper estiu, i que entre altres coses abordarà la problemàtica que cada any es genera als moments de massificació de visitants a esta zona inclosa al Paratge Natural Municipal del mateix nom.

La regidora de l’àrea, Sayo Gandia, que es reunia esta setmana amb diversos col·lectius de caire mediambiental i representants del veïnat de la zona per parlar al voltant del Pou Clar, destacava la importància de comptar amb aquest nou grup “per poder resoldre de manera coordinada i comptant amb les persones afectades els problemes que es generen per la massificació de visitants paratge, així com la protecció en general del mateix. Són problemes que ja són endèmics en molts casos, que venen de fa molts anys i són complexos, però als que volem donar solució i que aquesta siga consensuada”, manifestava.

A l’encontre assistien junt a la regidora representants del veïnat de les zones de l’Alba i Galindo; l’associació Amics del Pou Clar; la Colla Ecologista l’Arrel i el departament tècnic municipal de Medi Ambient; i al mateix, a més de parlar de la creació del nou grup, es feia també un repàs per les diferents mesures que s’han aplicat aquest estiu per a la protecció del Pou Clar de la salut pública davant la pandèmia de la Covid-19, que han inclòs limitacions a l’estacionament de vehicles, a l’accés per determinades zones i el tancament temporal del paratge. Igualment, es replegaven idees dels i les assistents que seran traslladades per al seu tractament al nou grup.

A la reunió d’esta setmana s’acordava que cadascun dels diversos col·lectius veïnals de la zona i les associacions que formen part del Consell de Medi Ambient designaran un representant per al grup de treball, i que s’implicarà a la Policia Local i els departaments municipals de Medi Ambient i Serveis Municipals en el mateix. Una volta es compte amb els i les representants designades s’anirà convocant al grup a llarg dels propers mesos per tal de treballar en la problemàtica exposada i la possible aplicació de les suggerències aportades abans de l’estiu de 2021.

Publicitat