Ontinyent posa en marxa una xarxa d’horts urbans

El projecte de la Regidoria de Medi Ambient i la Colla l’Arrel ha permès recuperar ja 10 fanecades d’horta que estaven ermes

Fran Quesada avança l’ampliació de la xarxa a terrenys ubicats als diversos barris d’Ontinyent

Els veïns i veïnes d’Ontinyent compten amb totes les facilitats per a cultivar verdures per a l’autoconsum sense tenir terrenys en propietat, gràcies a la posada en marxa d’una xarxa d’horts urbans en la localitat que estan impulsant la Regidoria de Medi Ambient i la Colla Ecologista l’Arrel. Ambdues entitats han arribat a un acord pel qual “es fomenta la protecció de l’horta i del territori on vivim”, tal com explicava el regidor de l’àrea, Fran Quesada.

L’edil explicava que quan es va plantejar al Govern d’Ontinyent el col·laborar en aquest projecte, “ens vam posar en marxa per tal de contactar amb els propietaris de terrenys erms que estigueren dispostos a cedir-los per al seu cultiu per part dels particulars”. D’aquesta manera, es compta ja amb diversos bancals que estan treballant-se a la zona de la Sala Gomis al barri de Sant Josep, i també amb uns terrenys recentment cedits al barri del Llombo, en les immediacions del Poliesportiu Municipal.

En total dins d’aquest projecte la Colla l’Arrel gestiona 5 bancals amb 10 fanecades d’extensió que estan sent cultivats per al voltant de 100 usuaris, “i està previst ampliar la iniciativa als terrenys d’horta a l’Avinguda Almaig i a la zona de Sant Rafel”, avançava Fran Quesada.

Des de la Colla l’Arrel, el responsable d’horta, David Gironés explicava que la iniciativa permet que els veïns puguen fer autoconsum de verdures plantades per ells mateixos, tenir un major contacte amb la terra i també afavorir la sociabilitat, “perquè els usuaris poden acudir en família, i veïns de cada xicoteta parcel·la de segur acaben intercanviant coneixements i fent amistat”, apuntava.

Les verdures s’hauran de cultivar necessàriament per a l’autoconsum, estant prohibida la venda, com tampoc es podran utilitzar productes fitosanitaris o químics. Els usuaris comptaran amb el suport dels membres de l’agrupació ecologista, que deixen preparada la terra per al seu cultiu i assessoren en les tècniques del cultiu ecològic i tradicional.

“Nomès hem recuperat 10 fanecades d’horta però a Ontinyent hi ha més de 7.000, pel que el projecte té molt de marge per ampliar-se”, apunta David Gironés, qui recorda que tot aquell que desitge participar de la iniciativa pot ampliar la informació al blog arrel-ecologista.blogspot.com/ o també posant-se en contacte amb la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ontinyent.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Enllumenat actualitza la il·luminació de la plaça Concepció

La regidoria d’enllumenat ha dut a terme l’adequació de les lluminàries existents en els números …