11/12/2023 - 11:10
Més

  Ontinyent opta a obtenir un nou parc si recicla 200.000 quilos de vidre en tres mesos

  Altres notícies

  La regidoria de Medi ambient inscriu a la ciutat en el concurs “Pobles Envidriables” en el qual participen 20 municipis.

  Patricia Folgueras destaca que malgrat que els ontinyentins reciclen un 40% més de vidre que la mitjana autonòmica “cal seguir fomentant el reciclatge”.

  Ontinyent opta a obtenir un nou parc si recicla 200.000 *quilos de vidre en tres mesos. Així serà després que la regidoria de Medi ambient haja inscrit a la ciutat en el concurs “Pobles Envidriables” impulsada per la Generalitat Valenciana i Ecovidrio, en la qual participen 20 localitats valencianes, que hauran de superar un nombre determinat de quilos de vidre en funció del seu volum de recuperació de residus i de la xifra de població. Els municipis que aconseguisquen l’objectiu fixat optaren a un parc amb zona de jocs d’un màxim de 200m2.

  La regidor de Medi ambient, Patricia *Folgueras, explicava que, malgrat que les xifres de reciclatge a Ontinyent ja són bones (si a la Comunitat Valenciana la mitjana és de 15 kg de vidre per persona a l’any, en la ciutat és de 21,1 kg, 6,1 kgs i un 40% més), “cal seguir fomentant el reciclatge i si és amb incentius com a est, millor”. En el cas d’Ontinyent, des d’aquest mes de desembre, fins a finals de febrer, s’ha de reciclar un 8% més que l’últim exercici: si al desembre de 2014 i al gener i febrer d’enguany, els *ontinyentins van dipositar 174.519 quilos de vidre en els contenidors verds, el repte és arribar ara als 200.000 quilos.

  Aquesta campanya tindrà tres moments destacats: l’engegada al desembre, que es va a reforçar amb material divulgatiu; l’acte central programat per al Mig Any Fester, i el tancament de la iniciativa. Ecovidrio informarà a l’Ajuntament de la marxa de la recollida abans que finalitze el termini per a confirmar si s’ha aconseguit o s’està prop de complir el repte. Patricia Folgueras animava a la ciutadania a reciclar independentment de si hi ha o no incentius com aquest, “però evidentment si ara fem tots i totes un xicotet esforç, obtindrem un benefici per a la ciutat”, destacava.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El festival de circ i teatre al carrer d’Ontinyent arribarà amb dotze espectacles a tots els barris

  La regidora Àngels Muñoz presenta una edició que començarà el proper divendres 15 de desembre a la Plaça de la Concepció coincidint amb l’obertura del Mercat de Nadal
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -