“Ontinyent contra el foc” es posa en martxa

0

Els 48 voluntaris de la campanya de prevenció d’incendis “Ontinyent contra el foc 2015” ja estan realitzant la seua tasca a les serres del terme. El programa de vigilància forestal, impulsat des de la regidoria de Sostenibilitat, sols ha registrat una incidència destacable als seus primera quinze dies de funcionament, un xicotet incendi que va tenir lloc al Pou Clar el primer dissabte de juliol provocat per les altes temperatures però que gràcies a la ràpida intervenció dels voluntaris es va quedar, afortunadament, en un esglai.

L’Ajuntament ha posat a disposició dels voluntaris dos vehicles municipals i equipament tecnològic com telèfons mòbils, emissores de ràdio, prismàtics i altres equips de control i comunicació. Fent-se càrrec, també, de dietes i ajudes al quilometratge per als participants. La regidora de Sostenibilitat, Patrícia Folgueras, tenia paraules d’agraïment “per a totes i cadascuna de les persones que van a dedicar desinteressadament part del seu temps aquest estiu a protegir els paratges del nostre terme”, animant a tots aquells i aquelles que encara vullgen sumar-se a demanar informació al departament municipal de Medi Ambient.

El programa es desenvolupa des de l’1 de juliol al 31 d’agost, sent susceptible de perllongar-se fins a setembre, segons les condicions climatològiques. Els voluntaris s’han distribuït en tres torns de treball, de 9.00 a 14.00, de 16.00 a 20.00 i de 21.00 a 24.00 de dilluns a diumenge.