“Ontinyent contra el foc” comença la vigilància de les serres estrenant vehicle

0

“Ontinyent contra el foc”, la campanya de voluntariat forestal posada en marxa per l’Ajuntament d’Ontinyent començava aquest divendres 15 de juny, dia al qual s’estrena el nou vehicle llogat pel consistori per al voluntariat.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, donava la benvinguda als voluntaris que hui feien el primer recorregut amb aquest vehicle, un Jeep Renegade 4×2 llogat pel consistori, i dotat amb un equipament bàsic de vigilància. La regidora de Sostenibilitat, Patricia Folgueras, ha explicat que comptar amb aquest nou cotxe per a tasques de vigilància “permet que els vehicles tot-terreny del departament que els veniem cedint puguen ser destinats a altres usos, a més de millorar les condicions de comoditat d’aquestos per al seu ús per part del nostre voluntariat, que enguany a més s’ha integrat a la xarxa de grups de voluntariat forestal de la Conselleria de Medi Ambient”, explicava.

La campanya manté el format i incentius d’anteriors edicions, durant un període de 90 dies prorrogables en cas que les condicions climatològiques així ho recomanen, i a la mateixa es comptarà amb la participació de 38 voluntaris i voluntàries, “una xifra notablement superior als 25 de l’any passat i que a mes encara podem ampliar, perquè a les accions de difusió que hem vingut fent estem sumant de noves”, apuntava Folgueras. Així, als punts d’informació que s’han vingut habilitat en anteriors edicions del “Mercat de Diumenge” s’afegirà altra aquesta setmana; aquest dijous tenia lloc una xerrada formativa al Centre Cultural de Caixa Ontinyent; el proper 21 de juny es farà una xerrada per a l’alumnat de “Unisocietat” del Campus d’Ontinyent, i està previst fer-ne altra a l’ateneu Ca la Mera.

La campanya mantindrà el repartiment dels voluntaris i voluntàries en tres torns, aprofitant-se els passeigs que habitualment ja fan molts veïns i veïnes amb l’arribada de l’estiu, i reforçant-los posant a disposició del voluntariat el vehicle municipal que es presentava hui. Els voluntaris compten amb facilitats i incentius, com ara dietes per torn de vigilància realitzat; cessió de telèfons mòbils, emissores de ràdio, prismàtics i equipament; o l’obsequi de samarretes amb el logotip de la campanya. Les persones interessades en participar poden ampliar la informació al departament municipal de Medi Ambient i al e-mail ontinyentcontraelfoc@hotmail.com

Publicitat