L’incendi forestal de Llutxent continua actiu, ha cremat ja més de 2600 hectàrees. Durant tota la nit, els efectius han estat contenint el foc en dos fronts: les perimetrals a Gandia, com ara Montesol, Montepino i l’Ermita, i la zona de la Drova. Prop de 20 vivendes han sigut afectades per les flames” segons ha explicat el director del GVA112 per À punt. En les pròximes hores s’espera poder controlar les flames, abans de que tornen a elevar-se les temperatures i el vent. Actualment està tancada la carretera de Barx CV675.

Segons ha informat també des de la Generalitat, des de les 7h del matí estan arribant mitjans aeris per sufocar el foc. En les últimes hores han treballat mes de 600 efectius terrestres. Al llarg del matí s’incorporarà a l’extinció altre batallò de la UME, amb 40 militars i 14 vehicles més, que es sumaran als 136 militars terrestres i 50 vehicles que ja es troben treballant en ell.

En total son ja prop de 2000 persones desallotjades a diferents poblacions per precaució. S’han habilitat diferents llocs per poder allotjar els evacuats. A les 10h hi convocada una nova reunió del CECOPI per analitzar les últimes dades sobre l’incendi i la situació actual. Durant la nit, el foc també ha amenaçat la població de Benicolet.

A hores d’ara el PMA ha informat que van a destinar els mitjans aeris a sufocar el front situat on fita el terme de Quatretonda i Pinet, ja que davant de la previsió que bufe vent de llevant es vol evitar que el foc s’escampe cap a la Serra de Quatretonda.