L’IES l’Estació promou moure’s amb bicicleta als estudiants

El Departament d’Educació Física de l’IES l’Estació està promocionant entre el seu alumnat els beneficis de muntar en bicicleta, una activitat que, “practicada amb moderació, ens manté en forma física i contribueix a millorar la nostra salut mental”, ha assegurat Paloma Tortosa, cap de l’esmentat departament. “Es tracta d’eliminar aquells hàbits sedentaris tan arrelats en la nostra societat, canviant-los per costums i rutines que integren un exercici físic continuat i metòdic”, afegeix Tortosa, que també coordina aquesta iniciativa anomenada Puja en bici.

Però en aquest projecte convergeixen tres objectius més: fomentar els desplaçaments que respecten l’equilibri ecològic i que retarden el canvi climàtic, fer de l’alumnat un col·lectiu responsable i autònom i promoure el traçat dels Camins Escolars Segurs que donen accés al centre educatiu, un itinerari inaugurat ara fa dos anys després que el projecte d’inversió Camins Segurs fóra el més votat pels ciutadans en El Procés de Priorització de Projectes d’Ontinyent.

Des que Puja en bici s’iniciara el passat mes d’octubre, al voltant de vint alumnes de Secundària Obligatòria i Batxillerat ja s’han inscrit en el programa, que permet als joves acumular punts diàriament en funció del compliment o no d’uns determinats ítems. Així, aquell participant que cada matí puge amb bicicleta amb puntualitat rebrà cinc punts, als quals podrà afegir dos més en cas d’estar protegit amb el casc. El programa també dóna la possibilitat d’aconseguir un punt addicional quan l’escolar incorpore entre els seus complements una armilla reflectant que millore la visibilitat del ciclista. En concloure cada mes, guanya qui haja obtingut una major puntuació durant els trenta dies que dura la competició. Els premis amb què seran recompensats els guanyadors mensuals consistiran en accessoris que ajuden al manteniment del vehicle o en vals que donen dret a una reparació gratuïta.

Des del Departament d’Educació Física s’estima que el nombre d’alumnes participants anirà en augment en els pròxims mesos, un fet que demostraria que el ciclisme urbà està convertint-se en una sana alternativa per millorar l’habitabilitat de les ciutats.

Font: IES l’Estació

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La Generalitat supera el milió d’euros en millores executades en camins i espais afectats per la DANA a Ontinyent

La Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició …