L’ajuntament substituirà 15 de les moreres més antigues del Carrer Martínez Valls per raons de seguretat

  • Els exemplars són els originals que es van plantar quan es va obrir el carrer als anys 50

La regidoria de Parcs i Jardins de l’Ajuntament d’Ontinyent està procedint a la retirada d’un total de 15 moreres del Carrer Martínez Valls, que es trobaven en un avançat estat de deteriorament i podien suposar un perill per als vianants.

L’informe tècnic realitzat pel Departament de Medi Ambient revela que alguns dels troncs de les moreres, especialment del tram de carrer més a prop de la Plaça San Domingo, tenien la part interior totalment podrida o inexistent, i també s’observaven fisures en la corfa importants, cosa que feia que estos arbres presentaren molta fragilitat mecànica i fisiològica.

La majoria de moreres que es troben en este estat tenen al voltant de 60 anys, sent per tant algunes de les moreres originals que es van plantar quan es va obrir el carrer a meitats del segle passat. “Tot i que una morera pot arribar a viure perfectament 100 anys en un jardí, les condicions de poda severes i l’estrès d’estar al carrer redueixen molt la seua expectativa de vida, pel que es pot considerar que estan més que amortitzades”, afegeix Cuesta, regidor de Parcs i Jardins

En els últims anys, ja s’havien tingut que talar algunes altres moreres del carrer per incidents i caigudes de branques podrides, i ara és el millor moment per a talar aquestes, abans que començaren a brotar i a agarrar més pes. Després d’eliminar-se els arrels de les moreres velles, està previst plantar-ne altres de noves. El cost de l’actuació serà mínim per a l’Ajuntament, ja que la tala i plantació les realitza l’empresa encarregada del manteniment dels parcs i jardins municipals, Vivers la Baronía, i les noves plantes es reposaran amb una subvenció de la Diputació de València, pel que només s’ha de pagar l’ús de la màquina “destoconadora” que elimina els arrels de les plantes velles.

En paraules de Manuel Cuesta, “sempre és lamentable talar arbres d’esta edat, que estan des de l’apertura del carrer, però la situació de perillositat era incompatible amb la seua permanència a la via pública. Afortunadament la morera és una planta de creixement prou ràpid i en breu les que plantem de noves estaran complint perfectament amb la seua funció”, conclou el regidor.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Es limita a 245 persones simultànies i 980 diàries l’aforament al Pou Clar

L’Ajuntament d’Ontinyent introduirà des del proper 1 de juliol diverses mesures de control i limitacions …