El Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil de Navarrés dins de les constants vigilàncies per a la prevenció de caça il·legal, ha procedit en l’últim mes a la confiscació de 118 gàbies parany (tipus ceps-emmalla) col·locades en els denominats paranys i utilitzades per a la captura il·legal d’espècies silvestres mancant de cap mena d’autorització.

Arran de les actuacions, el Seprona ha alliberat d’aquests paranys a sis exemplars de tord (grisos). Els animals es trobaven amb vida i presentaven bones condicions, sent alliberats al medi natural.

Fruit de les investigacions dutes a terme pels agents del Seprona de Navarrés, s’han esclarit una sèrie d’infraccions greus a la Llei de Caça comeses per un home, de nacionalitat espanyola i 70 anys d’edat. La comissió d’aquestes presumptes infraccions, relatives a la protecció d’espècies silvestres, es fonamenta en la utilització de mitjans prohibits no selectius per a la caça de la fauna.

També s’ha procedit a la confiscació de 118 gàbies paranys metàl·lics. Aquestes eren utilitzades per a la captura dels animals per part del presumpte autor, el qual també mancava de la corresponent Llicència de Caça de la Comunitat Valenciana.