Habilitat un camí provisiaonal com a alternativa al Camí del Pont del Rei

0

L’Ajuntament d’Ontinyent ha habilitat un camí provisional de 1 kilòmetre per donar alternativa de pas als veïns i veïnes del Camí del Pont del Rei, greument afectat per la DANA. Degut als desprendiments que ha patit aquest camí que passa per un barranc, el pas de vehicles es veu totalment imposibilitat. Com a solució provisional d’emergència i fins que es puga reparar amb ajuda d’altres administracions, la regidoria de Serveis Municipals que coordina Manuel Cuesta ha creat un camí provisional d’al voltant 1.000 metres d’extensió, que passa per terrenys municipals i també per altres privats, després de comptar amb les corresponents autoritzacions de les persones propietàries. El camí, creat amb sahorres prensades, permet el pas dels vehicles del veïnat del Camí del Pont del Rei fins les seues propietats.

El Partit Popular d’Ontinyent ha adverit de la situació en la qual es troba la zona del camí vell de Xátiva quinze dies després de la gota freda DANA. Tal com han explicat els populars, “les trapes del clavegueram estan al descobert amb uns orificis de quasi mig metre d’ample, la qual es converteix en un perill latent ja que per la zona s’acosten algunes persones caminant i cal recordar que el parc de la Glorieta, que concentra a molts joves de la nostra ciutat, es troba a uns dos-cents metres”.

A més els populars han denunciat que “el col·lector d’aigües fecals continue abocant al riu Clariano de forma descontrolada. Tal com es pot observar en les fotos la canalització de les aigües fecals ha quedat totalment destruïa i la seua eixida va de forna descontrolada al riu, creant-se unes basses pantanoses insuportables per la seua olor i presència de mosques realment lamentable”.

Des del PP ontinyentí consideren que no és possible que quasi quinze dies després de les inundacions la zona del camí vell de Xátiva oferisca aquest aspecte, que per part de l’Ajuntament no s’hagen ni tancat les trapes i que continuen sent un perill a més de que no s’estiga actuant en aquest col·lector per a procedir a un arranjament provisional al més prompte possible.

Cal recordar que des del mateix moment de la tempesta i fins a dia de hui la regidoria de Serveis Municipals ha estat treballant per actuar davant els múltiples desperfectes que afecten al 70% dels camins del terme (amb més de 2 milions d’euros en danys), atenent en primer lloc els de major urgencia per ser vies d’accés a vivendes sense alternatives de pas, com és el cas del Camí del Pont del Rei. En aquest sentit, i davant les crítiques realitzades pel Partit Popular al voltant del Camí Vell de Xàtiva, des del Govern d’Ontinyent s’ha lamentat que el PP “vullga traure rèdit polític de la situació mostrant molt poc sentit de la responsabilitat, obviant (mal)intencionadament elements claus en una nota de premsa molt desafortunada”.

Manuel Cuesta explicava que “efectivament, el Camí Vell de Xàtiva està en mal estat, i per això està tancat al pas de vehicles i vianants, que no deuen passar per allí fins que la Generalitat Valenciana procedisca en breu a la seua reparació, ja que aquest camí està dins de l’àrea que depèn directament de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX). Els tècnics autonòmics ja han passat a visitar la zona i estem a l’espera que actuen en breu, com faran també en el Camí de la Costa i el Camí de la Clariana, en la mateixa situació. Però tot i això el PP també podria recordar que el pas pel riu del Camí Vell de Xàtiva va ser creat de forma provisional com alternativa a unes obres al Pont Nou, que no va ser tancat per comoditat del veïnat que treballa a les empreses de la zona, i que té alternatives de pas, no com altres molts camins del terme”.

Respecte a les critiques sobre els vessaments al Clariano, des del Govern es lamenta “que el PP pareix que no segueixen l’actualitat ni lligen els diaris, perquè si no sabrien que el gerent de l’EPSAR va dir el passat divendres que els vessaments del col·lector general estan reparant-se i fixava en 15 dies el termini per al cessament total d’aigües residuals al riu fins que s’aplicara la solució d’emergència. Criticar 6 dies després d’aquest anunci que hi ha vessaments mostra clarament què es el que vol fer el PP, aprofitar la brutícia per a jugar brut, que és que lamentablement acostumen a fer, perquè estos dies han aportat ben poc. Mentre, el demés seguirem treballant coordinadament pel bé de la ciutadania, com posava ahir de relleu la Consellera Mireia Mollà quan va vindre a anunciar una inversió de 5 milions d’euros per donar solució definitiva als problemes del col·lector”, concloïen.

Publicitat