728×90 caixa onti
Home > Medi Ambient > Es reprèn el servei de trituració “in situ” de restes agrícoles a Ontinyent

Es reprèn el servei de trituració “in situ” de restes agrícoles a Ontinyent

La regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Ontinyent reprèn en setembre el servei municipal i gratuït de trituració “in situ” de restes agrícoles com a alternativa a les cremes, que s’havia pausat durant el mes d’agost. La regidora, Patricia Folgueras, animava a la ciutadania a fer ús d’aquest servei “perquè permet reduir les molèsties pels fums, el risc d’incendis i les emissions de CO2, a la vegada que possibilita reutilitzar recursos útils per a la terra”, explicava.

Totes les persones que realitzen podes i tinguen restes per a cremar als seus bancals poden sol·licitar, a través d’una instància, que el consistori acudisca “in situ” a triturar aquests marges de cultiu. La màquina trituradora crearà una matèria orgànica que després servirà de nou per a nodrir la mateixa terra del sol·licitant. Així, els interessats es posen en contacte amb el consistori i aquest concreta dia i hora per a acudir i realitzar el triturat. Existeix un límit màxim de 5 metres cúbics per persona i dia per tal d’atendre la màxima quantitat d’usuaris possibles en la prestació del servei. D’altra banda, tots aquells veïns i veïnes que residisquen en zones urbanes i disposen d’un jardí, poden sol·licitar, quan ho necessiten, una arreplegada “porta a porta” que es realitza els dimecres i que retira les restes de jardineria.

El servei de trituració “in situ” de restes agrícoles es va iniciar l’octubre de 2017 després d’haver participat amb diversos col·lectius ecologistes i agents socials sensibilitzats amb el tema. ha estat emprat per centenars de persones i ha despertat l’interès de la Conselleria de Medi Ambient, qui va desplaçar a Ontinyent la Directora General de Prevenció d’Incendis Forestals, Délia Àlvarez, per comprovar el seu funcionament.

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Taller per redissenyar el carrer de Sant Antoni

És una de les accions previstes pel “grup motor” integrat per representants d’associacions i institucions que ve treballant en el disseny del barri

Un comentari

  1. Howdy! Do you use Twitter? I’d like to followw you if thbat would be okay.
    I’m undoubtedly enjoying your log andd look forward to new updates. http://ankarothiche.mihanblog.com/post/comment/new/7/fromtype/postone/fid/15329493655b5ef375ca4fc/atrty/1532949365/avrvy/0/key/4c4af84677a83fd11f55dbf19a88f211/