Autobús elèctric per a Ontinyent

L’Ajuntament d’Ontinyent està provant estos dies un autobús 100% elèctric de cara a la seua possible implantació i ús en el servei de transport públic urbà en el terme municipal. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i els regidors Jaime Peris (Territori), Manuel Cuesta (Serveis Municipals), Patricia Folgueras (Sostenibilitat) i Juan Revert (Transport) tenien ocasió de pujar al vehicle model “Wolta” que està circulant a manera de prova durant un mes en la ciutat. Donat l’elevat cost del vehicle l’Ajuntament ha sol·licitat una subvenció europea del programa FEDER per a fer possible l’adquisició, ajuda gestionada a través de la Generalitat Valenciana i que suposaria un estalvi del 50% del cost total sense IVA.

El vehicle, portat des d’Itàlia per l’empresa manresana Car-Bus, és del mateix model que ha sigut adquirit per l’Ajuntament de Madrid amb 10 unitats per a millorar la seua flota de transport urbà. Segons els informes tècnics, a Ontinyent permetria evitar l’emissió de més de 132 tones de CO2 a l’atmosfera, recorrent els 71.358 kms que suposa la circulació prevista del vehicle, a més de millorar la comoditat i seguretat dels usuaris per a entrar i eixir del mateix gràcies a comptar amb un sòl més baix i accessible.

De fet, l’adquisició d’un vehicle d’aquestes característiques està contemplada en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) aprovat per l’Ajuntament en 2017, on s’incloïa la “compra d’un vehicle més eficient i accessible per a realitzar el servei de transport públic urbà” en el bloc de propostes dedicades al dinamisme urbà i ciutat productiva, amb l’objectiu tant de reduir les emissions contaminants com d’evitar potencials accidents i molèsties als usuaris d’edat avançada, que són els que més utilitzen aquest servei.

Durant el període de prova es procedirà a valorar si l’autobús, amb les característiques físiques del terreny, la temperatura i les necessitats d’aire condicionat, és capaç d’operar les hores necessàries (14 hores) i fer els km. diaris establerts (195). La prova es realitza en la línia L2 proposta al PMUS i en la qual circularia aquest vehicle, un recorregut que consisteix a recuperar la línia urbana que es va suprimir fa uns anys i que connectava el centre urbà amb l’Institut, el poliesportiu, l’estació de Renfe i el cementeri. Aquesta línia es pretén recuperar amb un nou itinerari per a connectar també en el futur amb el nou hospital comarcal, permetent al seu torn, augmentar la freqüència entre Sant Rafel i Sant Josep, i complementant-se amb la L1 que ve funcionant actualment.

Una vegada provat el vehicle, i comptant amb el corresponent informe de viabilitat i la concessió de la subvenció, els següents passos serien l’aprovació de la seua compra, redacció de plecs per a la concessió del servei, licitació i adjudicació, per a finalment iniciar les operacions amb el vehicle a finals d’any.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Compromís per Ontinyent proposa una taula de diàleg per reforçar la convivència i seguretat a la plaça Ausiàs March

Aquest dijous, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha explicat en una roda de premsa …