19/08/2022 - 13:19
IniciMedi AmbientAgres, Alfafara, Banyeres de Mariola i Bocairent promouen la implantació conjunta de...

Agres, Alfafara, Banyeres de Mariola i Bocairent promouen la implantació conjunta de la biomassa

La intenció dels ajuntaments d’Agres, d’Alfafara, de Banyeres de Mariola i de Bocairent de produir biomassa va captar l’atenció de la directora general de Prevenció d’incendis forestals, Delia Álvarez, qui va voler conéixer de primera mà el projecte. La representant de la Conselleria d’Agricultura i de Medi ambient va acudir acompanyada de dos tècnics dimecres passat, 18 de gener, a Bocairent on va mantenir una reunió de treball amb els primers edils de la zona nord del parc natural.

La trobada va servir per exposar la iniciativa per aprofitar energèticament els recursos forestals i agrícoles generats en la serra de Mariola. El projecte ja està sent treballat des del consistori amfitrió mitjançant la contractació d’un graduat en Ciències ambientals gràcies al programa ‘Post’ de la Diputació de València. Per a l’Ajuntament de Bocairent, la visita de la directora general “per iniciativa pròpia” al tenir constància de la proposta significa “tot un reforç per dur endavant una sèrie de mesures amb les quals pretenem obtenir beneficis econòmics però, sobretot, socials i mediambientals de forma compartida amb poblacions veïnes”, segons l’alcalde Josep-Vicent Ferre.

Des de la Direcció general de Prevenció d’incendis forestals, Delia Álvarez va mostrar el seu suport a la iniciativa i va exposar les possibilitats a explorar i les vies de finançament disponibles a més d’oferir l’assessorament tècnic del personal del departament per a materialitzar el projecte. Igualment, Álvarez va valorar especialment el caràcter intermunicipal de la proposta i va encoratjar els ajuntaments impulsors a obrir-la a d’altres consistoris.

Redacció TVDO
Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
Articles relacionats
Continue to the category
- Advertisment -

Popular

Comentaris recents