Els 9 contenidors instal·lats en 2012 permeten evitar que es contaminen milions de litres d’aigua i potencia l’estalvi en la depuració
Fran Quesada anima a la ciutadania “a fer un xicotet gest que té un gran impacte al Medi Ambient”
L’Ajuntament d’Ontinyent, a través de la Regidoria de Medi Ambient, està procedint al repartiment entre la ciutadania de 2.800 embuts especialment dissenyats per al reciclatge d’oli usat, dins una campanya de foment del reciclatge d’oli domèstic usat. La iniciativa va aparellada al repartiment de díptics amb instruccions de com usar els embuts per reciclar l’oli, explicacions de la utilitat d’aquest reciclatge, i el detall de les ubicacions dels 9 contenidors existents al casc urbà.
El regidor de l’àrea, Fran Quesada, que acudia aquest matí a la Plaça de la Coronació a participar del repartiment dels 800 primers embuts al Mercat de Dilluns, explicava que “volem donar les màximes facilitats a la ciutadania perquè faça un xicotet gest que té un gran impacte al Medi Ambient, ja que cal recordar que cada litre d’oli pot contaminar 1000 litres d’aigua, cosa que converteix aquest oli en un potent contaminant que és molt important reciclar”, exposava. El reciclatge d’oli domèstic, que s’empra per fabricar combustibles ecològics amb traçabilitat constatada, permet a més a més estalviar energia en el reciclatge de l’aigua residual, reduir els embossos a les canonades d’aigua i evitar la proliferació de rates al clavegueram.
Els 2.000 embuts restants es repartiran a l’edició d’aquesta setmana del Mercat de Diumenge i també en properes setmanes al mateix Mercat de Dilluns, juntament amb els díptics amb les ubicacions dels 9 contenidors, que estan des de mitjans de 2012 a la Plaça Vicent Rodríguez; els encreuaments del Carrer José Iranzo amb el Col·legi Vicente Gironés i el Carrer Pintor Segrelles; el Carrer Pius XII a l’altura de l’oficina PROP; l’encreuament dels carrers Trebanelles i Cristòfol Colom; l’Avinguda Vicente Gironés a la rodona de La Saleta; el Centre de Salut del Barranquet, i l’Avinguda del Llombo a les immediacions del Col.legi Lluis Vives. El reciclatge s’ha de fer una volta l’oli es refrede llançant-lo dins de botelles de plàstic amb l’ajuda de l’embut, tancant posteriorment el tapó i portant-les als contenidors. Fran Quesada feia una crida a la ciutadania “a ser conscients de com és de contaminant l’oli de cuina, i a col·laborar activament en el seu reciclatge en benefici de tots i totes”.