Una festa infantil al barri de Sant Rafel per rebre “L’Home dels nassos”

“L’Home dels Nassos” tornarà a Ontinyent el proper 31 de desembre, sent rebut enguany amb una festa infantil i activitats al barri de Sant Rafel. Es tracta d’un personatge de la cultura tradicional ontinyentina que és famós per una característica que el fa peculiar: té tants nassos com dies li queden a l’any, i a més, només se’l pot veure el darrer dia de l’any. A la tradició local, els menuts eixien a buscar l’Home dels Nassos el 31 de desembre pels carrers i places d’Ontinyent.

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, explicava que “és una tradició infantil que als últims anys estem recuperant i que volem que siga atractiva per als nostres menuts i menudes” . assenyalava. A tal efecte, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent, el Casal Jaume I de la Vall d’Albaida, la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià, la Colla El Regall i la cooperativa Sinergies organitzaran diversos actes aquest diumenge, amb la col·laboracio de diverses entitats.

La festa començarà amb una cercavila que eixirà a les 12.00 de l’avinguda d’Almansa fins a la Casa de Cultura de Sant Rafel, amb la música de la Colla El Regall. Davant la Casa de Cultura es farà, a les 12.30 el Ball de Cabets a càrrec de la Colla de Gegants i Cabets, i es cantarà una cançó dedicada a l’Home dels Nassos, comptant-se amb la participació dels músics Dani Miquel, Jesús Barranco i Jordi Silvestre, entre d’altres.

Allà mateix hi haurà un taller perquè els xiquets puguen estampar-se un mocador amb la figura de l’Home dels Nassos, i s’exposaran els dibuixos que els alumnes de les escoles n’han fet en les activitats dedicades a aquest personatge. De tots els dibuixos se’n triarà un que servirà per al cartell de la festa del proper any.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Programa 06 “Ya vienen los reyes” temporada 2019-2020

Sisé programa especial “Ya vienen los reyes” realitzat des de l’associació dels Amics dels Reis …