16/06/2024 - 16:39
Més

  Una nova ruta a Quatretonda atrau un centenar de senderistes

  Altres notícies

  Si el cap de setmana que encetava el programa de senderisme de la Vall d’Albaida va aplegar quasi 130 persones, el segon ha arribat a les 170. Quatretonda estrenava ruta el diumenge: els emboscats i l’últim herbolari, que va concitar la curiositat d’un centenar de persones. Alfarrasí, per la seua banda, en va convocar 70 amb la ruta pels poblets del riu. Este cap de setmana que ve, l’alicient per a descobrir a peu la Vall d’Albaida torna a ser doble.

  Dissabte, el programa de senderisme 2016 visita la Pobla del Duc que, a més celebra, la seua XI Fira, i proposa una ruta guiada dels refugis militars antiaeris de la guerra civil espanyola, on descobrirem la connexió entre els del Pla de Micena i la Casa Alta construïts en el 1938 i que formaven part del patrimoni bèl·lic. Tot i els 9,5 km la dificultat és baixa i suma l’alicient de l’esmentada fira comercial, gastronòmica de la Pobla del Duc amb una gran varietat d’activitats culturals, lúdiques, recreatives, artesanals, gastronòmiques i esportives.

  Diumenge, Bocairent proposa als senderistes viatjar als inicis de la industrialització amb una ruta que comença a la plaça de l’Ajuntament i passa pel pont de darrere la vila per a arribar a l’ermita de Sant Antoni, on comença la senda que condueix a la part baixa del riu fins als molins, punt d’arrancada de la industria tèxtil local. El recorregut també recorrerà l’antic camí construit per poder arribar als molins situats al fons del barranc per a utilizar l’aigua. Es tracta d’una ruta de 10 quilòmetres i dificultat mitjana.

  Les inscripcions, gratuïtes enguany gràcies a la col·laboració de la Diputació, es poden realitzar fins el dijous anterior a la ruta, abans de les 12h, en www.valldalbaida.com. La majoria de rutes comencen a les 9:00h des de l’ajuntament de cada població on cal estar 15 minuts abans proveïts d’esmorzar, aigua, gorra, protecció solar, roba i calçat adequat. Les rutes estan organitzades pel departament de turisme de la Mancomunitat en col·laboració amb els ajuntaments i centres excursionistes de la comarca.

  Font: Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -