18/12/2024 - 2:51
Més

    Un informe constata que la obtenció del sol de l’hospital a cost zero era “una ficció”

    Un informe jurídic sol·licitat pel Govern d’Ontinyent al voltant de la situació dels terrenys de l’hospital constata que la obtenció del referit sol “a cost zero” com van assegurar des de l’anterior corporació l’excalcaldessa Lina Insa i l’exregidor d’urbanisme Filiberto jorge, rebeca y pana-1Tortosa “era una ficció”.

    L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, explicava que “Insa i Tortosa sabien que els terrenys no li eixirien “a cost zero” a l’Ajuntament. Hem pogut constatar que tot allò que va rodejar el projecte de l’hospital va ser un muntatge, una mentida damunt de l’altra amb un objectiu clarament electoralista”. L’alcalde realitzava estes declaracions acompanyat pel Regidor d’Hisenda, Josep Francés, i la Regidora de Territori, Rebeca Torró, en una roda de premsa a la qual han confirmat que el Govern d’Ontinyent va a encetar una batalla legal i jurídica per tal que es considere com a “lesiu” el conveni pel qual l’anterior equip de govern del Partit Popular va obtindre els terrenys per a l’hospital.

    La compareixença començava amb la projecció de l’informatiu de la Televisió Municipal corresponent al 10 de gener de 2008, data a la qual  Insa i Tortosa anunciaven l’adquisició d’estos terrenys sense cost econòmic per a l’Ajuntament, quan cinc anys després, els propietaris dels mateixos, els empresaris Roberto Reina, José Vicente Guerola y Rafael Revert estimen el preu dels terrenys del Pla de Sant Vicent en 38 milions d’euros, al voltant de 6.300 milions de pessetes.

    Els informes jurídics demanats pel Govern d’Ontinyent assenyalen que el Govern que encapçalaven Lina Insa i Filiberto Tortosa “va optar possiblement per l’opció més lesiva per a l’Ajuntament, més quan en 2009, quan Tortosa  va acceptar la cessió i va ordenar per Decret la seua inscripció al Registre de la Propietat, hi havia indicadors econòmics suficients per desaconsellar una operació que era una temeritat rubricar-la”, assenyalava la regidora de Territori, Rebeca Torró.

    La edil afegia que Insa i Tortosa, “després d’enganayar-nos a tots dient que l’Hospital anava a fer-se de immediat, i després de repetir durant un any que estàvem en crisi, van ratificar en 2009 un acord per obtenir uns terrenys a canvi d’un aprofitament urbanístic en el barri del Llombo que sabien que era impossible que es pugueren desenvolupar”.

    Rebeca Torró destaca que  Insa i Tortosa, “sabedors del perill d’esta opció”, van decidir actuar “amb nocturnitat i alevosia, perquè els informes no sols desvetllen que possiblement fou l’opció més lesiva per a l’ajuntament, també ens diuen que l’òrgan que va acceptar la cessió fou incompetent”. La regidora, qui destacava que “en cap cas”, ni el conveni signat per Insa, ni la reserva d’aprofitament que va aprovar la Junta de Govern ni l’acceptació de la cessió realitzada per Tortosa van passar per Plenari, recordava que “tot va acabar presentant la maqueta de l’Hospital al costat de Francisco Camps, sabent que la Conselleria de Sanitat en cap cas havia acceptat la cessió dels terrenys, amb l’únic objectiu d’intentar guanyar les següents eleccions, encara que fora posant en risc l’Ajuntament”.

    El Regidor d’Hisenda, Josep Francés, recordava per la seua part que esta situació arriba “després de la promesa electoral a les eleccions municipals del 2007; després del gran cartell de 18.000 euros; després de la maqueta i la segona promesa electoral a les eleccions municipals del 2011, resulta que no hi haurà pressupost fins al 2.015, any també d’eleccions municipals. Tindran l’atreviment de fer una tercera promesa?”, es preguntava.

    Francés assenyalava que la petició d’expropiació forçosa per part dels propietaris dels terrenys “constata unagestió nefasta on el gran perjudicat es el poble d’Ontinyent. Acceptant l’aprofitament urbanístic al juny del 2009, ja es sabia que els terrenys resultarien molt mes cars amb aquesta operació “a coste zero” que expropiant-los directament. Ara el Govern d’Ontinyent encetarà totes les vies possibles en defensa dels interessos generals, començant per la declaració de lesivitat del decret 1408/2009, signat el 24 de juny del 2009 per Filiberto Tortosa”, avançava.

    Per altra banda, l’Alcalde d’Ontinyent explicava que per part del Govern s’han estat fent gestions amb la Conselleria de Sanitat per tal de canviar la ubicació de l’hospital i traure-la d’uns terrenys “dels quals cap dels  partits que hui formem el Govern d’Ontinyent hem estat mai a favor de destinar-los a l’hospital i que, segons la pròpia conselleria, tenia tot tipus d’inconvenients”. Fruit de la voluntat de buscar un nou emplaçament a l’hospital, es va produir una entrevista amb el conseller de Sanitat, Manuel Llombart, a la qual les dues parts acordaren, encetar els tràmits per canviar la ubicació i evitar així haver de pagar els més de 6 milions d’euros que costaria adequar la parcel·la per a iniciar les obres.

    “El propi conseller es mostrava sorprès per haver elegit una ubicació tan poc recomanable per a construir l’hospital, i en aquell moment pensàvem honestament que amb aquest canvi d’ubicació podríem tornar els terrenys als propietaris, atès que sols han estat ocupats per un cartell anunciador”. Assenyalava l’alcalde.

    “Per a sorpresa de tots, les intencions són altres i el que pretenen és aprofitar l’oportunitat que els han brindat per a fer un gran negoci totalment lícit, però moralment discutible, derivat d’una clavada de pota monumental que, ara, els que estem ací, tractarem d’evitar que provoque la fallida d’aquest ajuntament”, afegia Jorge Rodríguez.

    L’Alcalde d’Ontinyent assenyalava per últim que “amb tot, tampoc no volem que açò provoque pessimisme, perquè la ciutadania ha de saber que aquest Govern no es va a rendir, i que malgrat l’herència rebuda, els entrebancs que anem trobant i el fet que governem enmig d’una gran crisi econòmica, política i social, anem a seguir lluitant perquè la ciutat d’Ontinyent siga capaç d’eixir endavant i més enfortida encara”, concloïa Jorge Rodríguez.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Nico Calabuig (Compromís) demana una sessió urgent per defensar l’ensenyament en valencià

    El grup municipal Compromís per Ontinyent ha sol·licitat la convocatòria urgent d’una sessió extraordinària del Consell Escolar Municipal per...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -