Representants d’onze “Ciutats de la Ciència i la Innovació” d’Espanya es reuneixen aquest dijous 11 de novembre a Ontinyent. El centre cultural Caixa Ontinyent és el lloc escollit pel Govern que lidera Jorge Rodríguez per a la realització de dues trobades de sengles grups de treball de la xarxa estatal Innpulso i una reunió de ciutats innovadores valencianes. En aquest últim encontre està previst que se senten les bases d’una nova associació valenciana que es pretén integrar en la futura Agència Autonòmica d’Innovació que està creant la Generalitat Valenciana.

Des del Govern d’Ontinyent, la coordinadora de Territori, Rebeca Torró, ha explicat que el Consell que encapçala Ximo Puig “està apostant per la innovació, i les ciutats valencianes incloses en el llistat de les 56 Ciutats de la Ciència i la Innovació d’Espanya volem poder formar part d’aquest procés”, avançava. Els municipis en qüestió són, València, Vila-real, Alcoi, Salines, Gata de Gorgos i l’amfitriona de la reunió, Ontinyent. A la mateixa assistiran representants autonòmics: el secretari autonòmic de Presidència, Andreu Ferrer, i el president del Consell Autonòmic d’Innovació, Andrés García Reche.

Una segona trobada serà el del grup de treball que lidera Ontinyent i que està encarregat de millorar el model de gobernança de la xarxa Innpulso, grup en el qual també estan les poblacions Móstoles, Ermua, Terrassa, Molina del Segura i Alcoi. Es tracta d’un col·lectiu que treballa per a un bon funcionament de la xarxa Innpulso, independentment dels canvis puntuals que es donen, com els períodes electorals i la conformació d’un nou govern. A aquesta reunió acudirà la coordinadora de la xarxa Innpulso, que depèn del Ministeri d’Economia i Competitivitat.

Finalment, la capital de la Vall d’Albaida també acollirà una trobada del grup que treballa el Desenvolupament d’innovació de ciutat i que està liderat per Terrassa. En aquest cas acudiran també Santander, València, Ermua i Gata de Gorgos Aquest també tractarà a Ontinyent assumptes que ja estan en ple desenvolupament com una guia denominada ‘ABC de la innovació’; la posada en marxa d’una web de l’Associació Arinn de la qual formen part els municipis de Innpulso i uns projectes de cerca de finançament europeu. Les sessions de treball començaran a primera hora del matí i es desenvoluparan al llarg de la jornada.