Què passa a partir d’ara amb els rebuts del fem?

0

Aquest matí s’ha signat a la seu de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida el Conveni entre el Consorci de Residus (COR), la Mancomunitat, la Diputació i la Conselleria de Medi Ambient sobre la inclusió del Pla de Minimització de Residus de la Vall d’Albaida en el Consorci de Residus, donant per finalitzat, en principi, l’enfrontament institucional existent fins al moment sobre la gestió dels residus de la comarca.

Dins d’aquesta qüestió, i en relació amb la situació d’Ontinyent, l’alcalde de la ciutat i president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha plantejat davant els mitjans de comunicació que la situació dels rebuts del fem anirà regularitzant-se. Així, la millora de les relacions entre Consorci i Mancomunitat suposarà que puga compartir-se el padró i establir uns cobraments que s’ajusten en cada cas a allò que els veïns i veïnes han de pagar. Tot i això, com apuntava Rodríguez, el pagament per la gestió de residus continuarà comptant amb dos tipus de rebuts, ja que un d’ells, emés pels ajuntaments, està relacionat amb la recollida del fem, i l’altre, emés pel Consorci, té a veure amb el tractament d’eixos residus.

Rodríguez també apuntava que la decisió presa a Ontinyent va ser la de demanar la paralització del cobrament dels rebuts en detectar que hi havia un conveni que no estava en vigor, i que la situació hauria de normalitzar-se amb la regularització iniciada hui.

L’alcalde explicava a més, en ser preguntat pels mitjans, que no existiria una solució administrativa per als rebuts dels anys 2014 i 2015. Rodríguez recordava la postura de cautela del consistori a l’hora de recomanar a la ciutadania pagar el rebut i després reclamar, en lloc de no pagar-lo, pels possibles recàrrecs posteriors que podrien produir-se per l’impagament. En aquest sentit, concloïa que serà per la via judicial per la qual puga solucionar-se aquesta qüestió, en cas que la Justícia reconega que es tenia raó.

Rodríguez ha volgut fer també un aclariment en relació amb el paper de la Diputació en el cobrament de rebuts, ja que la funció de la institució és de recaptació, si els Consorcis o ajuntaments la deleguen en ella. Així, la Diputació no posa els preus, sinó que només executa els cobraments.