Ontinyent obri les Escoles Esportives Municipals mantenint preus als usuaris i pujant subvencions als clubs

0

Els xiquets i joves de 6 a 16 anys d’Ontinyent ja poden inscriure’s a la nova temporada de les Escoles Esportives Municipals, que donen la possibilitat de practicar fins a 15 esports amb 17 clubs entre els mesos d’octubre a juny. Enguany els preus de les quotes per als usuaris es mantindrà sense canvis per tercera temporada consecutiva, un fet que serà possible gràcies a l’augment en un 20% de la subvenció que atorga l’Ajuntament als clubs perquè puguen fer front als costos de funcionament de les activitats.

El regidor d’esports, Óscar Borrell, explicava que “facilitar la pràctica de l’esport de base és apostar per un futur saludable i amb valors que fomenten la convivència entre els i les nostres joves per a construir la ciutat que volem, una ciutat educadora i esportiva. Els clubs han de fer front a unes despeses per prestar aquest servei, i per tal de potenciar la qualitat de les Escoles Esportives sense pujar les quotes, hem vist que el millor era fer un esforç i augmentar la subvenció que els clubs reben per cada xiquet o jove matriculat”, exposava.

Kung-Fu, triatló, judo, atletisme, volei, básquet, ciclisme, futbol, natació, pilota, gimnàstica rítmica, tennis, tennis taula, escacs o handbol són les activitats que es porten a terme en col·laboració amb els clubs esportius locals, els quals aporten el personal tècnic per a impartir les classes mitjançant un conveni de col·laboració pel qual es comprometen a impartir les classes i són contraprestats, tan econòmicament com amb material o amb facilitats per a l’ús de les instal·lacions. Per a inscriure’s cal posar-se en contacte amb els diferents clubs, als que l’Ajuntament ha demanat un projecte d’activitats i la justificació de les titulacions dels monitors/es i el seu registre a les respectives federacions, per tal de garantir la màxima qualitat de les activitats. A més de al Poliesportiu, on es comptarà amb un servei de bus per transportar els usuaris, les escoles es desenvoluparan a altres instal·lacions com ara els Col·legis Públics Rafael Juan Vidal i Martínez Valls, el Centre Comercial El Teler o els Camps de Futbol de la Purísima.

Oscar Borrell, que es reunia esta setmana junt al tècnic d’esports Toni Soler per ultimar detalls de cara a la nova temporada amb els clubs, agraïa la implicació de totes les persones i monitors que s’impliquen per a que les nostres escoles siguen tota una garantia per als pares i mares per tal d’introduir als seus fills i filles en tot allò de positiu que pot aportar l’esport a la seua salut i educació”. Borrell destacava que l’esport “és una font enorme de bons hàbits per als adults del futur, que volem fomentar amb aquest ampli ventall d’opcions per a que totes i tots troben alguna modalitat que els agrade i s’animen a participar”, destacava.

Publicitat