12/04/2024 - 13:00
Més

  Ontinyent dipondrá d’una xarxa wi-fi per connectar-se a internet als espais públics

  Altres notícies

  El projecte està finançat pel Plan Avanza impulsat per l’anterior Govern Central

  L’alcalde d’Ontinyent destaca l’aposta del consistori per internet com a dret dels ciutadans i element generador d’activitat econòmica

  El Govern d’Ontinyent posarà en marxa de manera imminent una xarxa wi-fi que permetrà connectar-se a internet des de sis espais públics de la ciutat de manera totalment gratuïta. L’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, presentava hui esta iniciativa, “que té com a horitzó declarar internet com un Dret Universal dels Ciutadans d’Ontinyent, i amb un potencial generador d’activitat econòmica al qual creguem fermament”, destacava.

  La implantació de la xarxa wi-fi d’Ontinyent es farà per part d’una empresa local mitjançant el sistema WIMAX, consistent en una connexió bàsica en ample de banda que permetrà la connexió lliure i gratuïta des d’ordinadors portàtils, telèfons mòbils i altres dispositius als sis llocs on s’habilitaran els punts wi-fi: el Poliesportiu, el Parc Mestre Ferrero, Plaça Santo Domingo, Plaça de la Concepció, Glorieta i Parc de Sant Rafel.

  Aquesta xarxa inhalàmbrica, que es vorà ampliada en successives fases, permetrà que qualsevol ciutadà es puga connectar a internet des del carrer, de manera gratuïta i les 24 hores del dia. El temps de connexió serà d’un hora, acabada la qual l’usuari tindrà l’obligació de tornar a accedir i registrar-se al sistema. El projecte, amb un cost aproximat de 4.000 euros en la seua primera fase, està finançat a través del Plan Avanza que fou impulsat per l’anterior del Govern d’Espanya.

  Jorge Rodríguez destacava en la seua intervenció “l’aposta del Govern d’Ontinyent, i en particular de qui vos parla, per fer accessibles als ciutadans i ciutadanes les noves ferramentes de la informació i la comunicació”, recordant en aquest sentit que en la passada campanya electoral “fórem pioners en la posada en marxa d’aquest sistema de connexió a internet en la Plaça de Santo Domingo, i ara anem a complir així amb una de les nostres promeses electorals, a diferència de l’anterior equip de govern del PP, que va aprovar en 2009 la implantació del wi-fi i es va quedar en això, en un anunci”, afegia.

  Jorge Rodríguez apuntava també que el Govern d’Ontinyent contempla internet com una ferramenta de comunicació activa entre els ciutadans i els seus governants “que devem impulsar des de l’ajuntament i que, de fet, estem impulsant”, posant en aquest sentit com a exemple  l’Oficina Virtual, el portal d’internet des d’on els ciutadans fan gestions administratives que fins fa poc només es podien fer desplaçant-se a l’ajuntament. L’Oficina Virtual està tenint una gran acceptació entre la ciutadania “i encara que és prompte per quantificar-ho, pensem que està reduint el temps de resposta de l’administració al ciutadà que demana el seu servei”, explicava l’alcalde.

  En aquest mateix sentit, Jorge Rodríguez avançava la posada en marxa del programa “Ontinyent, Govern Obert”, que estableix tota una sèrie d’accions encaminades a fer totalment transparent l’acció de govern i que permetrà la interacció dels ciutadans amb els representants polítics. L’alcalde remarcava que “oferir als ciutadans la possibilitat d’accés a internet gratuït des del carrer obri les portes de la xarxa a molta gent que ara pot tindre dificultats” i avançava que la xarxa wi-fi que es presenta ara anirà ampliant-se en el futur a altres punts de la ciutat, previsiblement en una segona fase a executar al llarg de l’any que ve. “Internet i les noves tecnologies ja no són coses del futur, són coses del present. I no són luxes, són autèntiques necessitats. Per això apostem fermament per aquest projecte de wi-fi als espais públics de la ciutat”, concloïa l’alcalde d’Ontinyent.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El Grup Socialista d’Ontinyent Es Mobilitza per Protegir el Valencià en l’Educació Davant del Consell

  El grup socialista porta al ple una moció per defensar el valencià a les aules davant la proposta de llei de PP-Vox.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -