29/02/2024 - 0:55
Més

  Ontinyent aprova beques socials per a llibres de text i escoletes infantils

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent, mitjançant el Departament de Serveis Socials, ha aprovat les beques per a llibres de text i escoletes infantils per al proper curs 2013-2014 als col·legis públics, concertats i escoletes infantils de la ciutat. Aquestes beques van destinades a mantenir la cobertura social que ha deixat de costat el Consell, que és qui té les competències i responsabilitats per cobrir-les, malgrat que les retallades i els incompliments de compromisos per part de la Conselleria d’Educació en aquest tema s’arrosseguen des de l’any 2010.

  Des de la Regidoria de Política Social i Ciutadania s’ha  criticat les notícies aparegudes a diferents mitjans d’informació que apunten a que la Conselleria d’Educació, als quals la pròpia consellera Maria José Català confirmava que Educació posarà limitacions a les beques de llibres i les destinarà solament als casos d’extrema necessitat, i que hi haurà canvis importants en la convocatòria i la partida econòmica destinada a aquestos.

  El regidor de l’àrea, Manuel Ruiz, ha criticat que les ajudes que hauria d’assumir Educació tornen a recaure sobre els serveis socials municipals, “deixant aquest tipus de cobertura fonamental per a les famílies a l’inici del curs en un autèntic limb de desinformació i incertesa”. El regidor ha manifestat que novament es carrega amb competències d’altres l’àrea de serveis socials, “devaluant drets constitucionals amb ajudes més pròpies de la beneficència”.

  Per la seua banda, el Regidor d’Educació, Pepe Pla, ha recordat que “en agost ja vam advertir d’esta situació i els nostres temors s’han fet realitat, el PP segueix desmantellant l’educació pública i això li eixirà car al futur de la societat valenciana”. Pla recorda que el deute acumulat des de 2011 amb famílies i llibrers per part del Consell és de 47 milions d’euros, “una morositat que s’estén també a altres ajudes com les de menjador i transport, en una situació d’atac constant al dret a una educació universal, un atac que respon a una decisió política per limitar l’accés a la formació. Des del Govern d’Ontinyent pensem que l’educació ha d’estar a l’abast de tots, i no sols d’uns pocs, i l’Ajuntament assumirà el pagament d’estes beques socials per  a llibres de text i escoletes infantils, però és la Conselleria qui té unes competències i unes responsabilitats que no deu i no pot eludir”.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent iniciarà esta setmana la nova temporada al Teatre Echegaray

  El primer concert serà dissabte que ve dia dos de març a les 19.30 hores amb un concert amb obres de Falla, Turina, Rimski-Kórsakov i Ravel
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -