Un total de 20 empresaris i empresàries d’Ontinyent podran millorar el seu pla de negoci gràcies al Pla de Millora Empresarial, una nova oferta formativa que s’ofereix des de hui i fins al 19 de juny a la ciutat impulsada per l’Ajuntament. Amb aquesta, l’Àrea de Promoció Econòmica Municipal que coordina l’Alcalde, Jorge Rodríguez, supera les 60 accions formatives organitzades des de 2012 a la ciutat, amb prop de 1.600 participants.

El Programa de Millora Empresarial, que arriba  de la mà de la Cambra de Comerç de València i amb el finançament de la Generalitat Valenciana, està  adreçat als empresaris de la ciutat que vullguen consolidar el seu negoci i millorar la seua rendibilitat. El programa, que arriba per tercera volta a la ciutat, únicament s’ofereix a 5 poblacions valencianes, (València, Torrent, Picassent, Paterna i Ontinyent), i durant les seues 7 setmanes de durada combinarà la formació teòric-pràctica en l’aula amb la consultoria individual per empresa, tot destinat a facilitar l’elaboració d’un Pla d’Empresa, un Pla Estratègic o un Pla de Viabilitat a cost zero, tot per a millorar la rendibilitat de les empreses.

Jorge Rodríguez destacava que al mateix edifici CREC on s’impartirà la formació des de hui, els participants al programa tenen al seu abast l’accés a tot un seguit d’avantatges i d’accions que es contemplen al Pla de Reactivació Econòmica (Banc de Naus Comercials per facilitar l’accés al lloguer d’aquestes; acord amb Caixa Ontinyent per oferir préstecs en condicions avantatjoses, etc), i que “plasmen la prioritat que estem donant des del Govern d’Ontinyent a la Promoció Econòmica”, explicava.

L’Alcalde afegia que “per eixir de la crisi una de les principals armes que tenim és la formació”, recordant que entre les accions estratègiques que s’estan impulsant al respecte des del consistori està l’aposta per la Universitat de València i l’impuls a les accions formatives.

En aquest sentit, el Departament de Promoció Econòmica ha organitzat des de gener de 2012 un total de 63 d’estes accions en forma de tallers, jornades o cursos, a les que han participat 1.572 persones inscrites. 18 d’estes accions han estat adreçades específicament a emprenedors i empresaris, a les quals s’ha comptat amb 665 inscrits, mentre que la resta han estat altres activitats adreçades a persones en situació de desocupació. Jorge Rodríguez encoratjava als participants al Programa de Millora Empresarial “a aprofitar al màxim estes setmanes, i també els avantatges que dóna l’Ajuntament, que estarà sempre al costat dels emprenedors en aquest camí”, concloïa l’Alcalde d’Ontinyent.