A hores d’ara, la ciència permet de superar els casos en què la fecundació natural i espontània no és viable, ja siga per motius fisiològics o mèdics, o per raons d’orientació sexual. La infertilitat té, en la reproducció assistida, una solució al greu problema que representa per a moltes persones que la pateixen.
Les tècniques que poden aplicar-se per a superar els casos d’incapacitat reproductiva humana han anat millorant amb el temps i adequant-se a les necessitats de la societat, sense estar exemptes de debats que entren en els camps de l’ètica, la moral o les creences religioses. O de la ideología.
I justament és amb aquesta qüestió de la reproducció assistida que reprenem les nostres convocatòries de l’Espai d’Opinió, amb la participació en aquesta a què ara vos convidem de la doctora en Bioquímica per la Universitat de València Inmaculada Molina, qui parlarà sobre “Objectius i aplicacions de les tècniques de reproducció assistida”.
Fundadora del laboratori de Fecundació In Vitro (FIV) de la unitat de reproducció humana de l’hospital La Fe de València des de 1987, és també professora associada del Departament de Ciència Animal de l’ETSIA de la Universitat Politècnica de València, i vocal de la Comisión Nacional de Reproducción Humana Asistida del Ministerio de Sanidad y Consumo. Des de 2012 és avaluadora externa del MSyPS per a “Vigilance and Surveillance of Substances of Human Origin. Guidance on Vigilance & Surveillance in Assisted Reproductive Technologies in the European Union”.
Com a investigadora, ha estudiat la preservació de la fertilitat en dones amb càncer, i la selecció embrionària mitjançant l’anàlisi d’imatge i el disseny de variables morfomètriques.
La presentació i conducció de l’acte anirà a càrrec de Salvador Climent, metge, cap de secció de Pediatria de l’Hospital d’Ontinyent.
Divendres 20 de setembre, al Centre Cultural de Caixa Ontinyent (C/ Josep Melcior Gomis, 3 – Ontinyent), a les 19.30 h.