L’Olleria inverteix les ajudes de Diputació en la millora de l’entorn urbà

0

L’Ajuntament de l’Olleria està desenvolupant ara mateix dos projectes de millora de l’entorn urbà a la Font Vella i a la Riba. Aquestes actuacions s’inclouen dins el programa d’adequació urbana que va començar el 2015 amb el Parc de la Font Vella, i que continuen el 2017 amb la Zona Verda de la Font Vella i la Zona Verda de la Riba.

Per a l’Alcalde de l’Olleria, Julià Engo, «el govern municipal ha decidit escometre les obres d’enjardinament d’un espai històric de la població, per tal de dignificar i millorar un àrea del municipi. L’alternativa que projectem, en la seua integritat, es basa en la idea de respectar el traçat de la població i utilitzar-la com a suggeridora d’un recorregut paisatgístic dissenyador del nou espai de jardí, qualificat al vigent pla General urbanístic de la població, i alhora millorem la pròpia viabilitat de la zona».

«Primer vam començar amb el Parc de la Font Vella -continua Julià Engo- i ara estem treballant amb la continuació natural del que era el barranc del Convent per adequar una zona que estava molt degrada i que no havia tingut cap actuació municipal en anys. I al mateix temps creem nous espais oberts per a gaudiment de la ciutadania com ara un parc, una zona verda i un auditori a l’aire lliure, i millorem l’evacuació de les aigües pluvials que inunden la zona sempre que plou fort».

500.000€ d’inversió

El cost global de les tres fases està al voltant del mig milió d’euros. 148.000 el Parc de la Font Vella, 143.000 la zona verda de la Font Vella, i 150.000€ la tercera fase que afecta a la zona de la Riba. Aquestes inversions han estat finançades íntegrament per diversos plans de la Diputació de València. A més cal afegir el diners de les adquisicions dels terrenys, a càrrec dels pressupostos municipals, i les ajudes per les destrosses de les pluges del Consell. Totes aquestes actuacions juntes estan al voltant dels 60.000€.

Font: Ajuntament de l’Olleria