25/04/2024 - 14:34

L’ESET ONTINET estrena la temporada amb una victoria

El dissabte pasat es va disputar la primera jornada de la lliga 1ª Divisió Nacional, que enfrontava a l’ ESET ONTINET i al Construcciones Iniesta de Archena (Murcia). Dona la casualitat que els murcians van ser l’equip contra el que els ontinyentins
    debutaren a la categoria la temporada pasada, i els que els administrà un dur correctiu en la estrena de la 1ª Divisió Nacional. Aquesta vegada els murcians visitaven els ontinyentins, amb l’esperança de poder traure algo positiu de la difícil pista dels
    col·legials, mentre que l’equip blanc-i-blau desitjava començar amb bon peu la temporada davant del seu públic.

El partit començava amb un claríssim control local. Un parcial inicial de 11-0 donava una seguretat important a l’ ESET ONTINET, mentre que els visitants no es trobaven a gust a la pista. Al final dels primers minut la diferencia inicial, es mantenia pràcticament al marcador (19-11). Fou al segon quart on els murcians reaccionaren, i de que forma, per a ficar-se per davant en l’electrònic. Esta vegada el parcial era per als murcians, que durant els 6 primers minuts endossaven als locals altre 0-11 que deixava grogi als ontinyentins. Una reacció a temps dels locals va fer que el marcador arribara molt més igualat a la fi de la primera part (29-31).
    Aquesta igualtat va ser la tònica a la resta del partit, sense que cap equip aconseguira despenjar al rival a mes de 4 punts.
    Al tercer quart l’ encert exterior de l’ ESET ONTINET els mantenia vius al partit (5 triples a aquest quart), mentre que el Archena aconseguia anotar amb facilitat atac rere atac. A la fi del quart la igualtat lluïa al marcador (50-50) i amb les espasses en tot lo alt anaven a encarar el darrer quart.
    En els restants 10 minuts la tònica del partit fou la mateixa, l’ ESET ONTINET depenent excessivament del joc exterior i l’ Archena lluitant com gat panxa cap amunt per no perdre el fil del partit. A falta de 2 minuts per a la fi del partit, els locals gaudien d’un avantatge de 6 punts, però que amb 2 efectius atacs (un triple i una cistella fàcil) realitzats pels murcians, els visitants aconseguien disminuir la diferencia a la mínima expressió (67-66).

Al últim minut i amb els nervis a flor de pell, l’equip ontinyentí aconseguí encistellar amb una acció elèctrica de Gonçalo Amador, que va ser resposta amb el llançament de 3 tirs lliures per als visitants degut a una falta personal durant el tir mes enllà de la línia del 6’75. A pocs segons de la fí els ontinyentins van gaudir de 2 tirs lluïres que aprofitaren per tornar a agafar una avantatge de +2. Tot i tenir el baló per a l’ultima jugada del partit els murcians no aconseguiren ni encarar la cistella, amb la recuperació del baló per part de l’equip blanc-i-blau. A la fi del partit 71-69.

Victoria merescuda per a l’equip de l’ ESET ONTINET, encara que deurà de treballar i polir diferents aspectes del joc si no vol patir en la fortíssima lliga d’aquest any.

La setmana que ve l’equip senior visita a C.B. Guardamar, equip que l’any passat va aconseguir classificar-se per disputar la Fase d’Ascens a lliga EBA. Serà el diumenge a les 12 en la localitat de la Marina Baixa.
    Us recordem que aquest divendres dia 19 d’Octubre a les 20:30 al Teatre Echegaray tindrà lloc  la presentació de tots els equips del club.

La resta de compromisos d’equips del club son:

• CADET “A” Masculí comença la lliga I.R. Preferent front al Gruphac  Nou Basquet Alzira, en Alzira dissabte a les 10:45
    • INFANTIL “A” Masculí comença la lliga I.R. Preferent front al Centre Alcoià  Basquet, en Alcoi dissabte a les 10:00