L’alcalde d’Ontinyent acusa a la Generalitat d’abandonar les poblacions afectades per l’incendi de 2010

0

Jorge Rodríguez, ha assegurat que els municipis afectats per l’incendi del passat setembre de 2010 que va cremar 3.200 hectàrees de les comarques de la Vall d’Albaida i el Comtat es troben “totalment abandonats per la Generalitat.

Rodríguez també ha expressat la seua “solidaritat” amb els ciutadans i els pobles que estan patint aquests dies “la catàstrofe de les flames“, i espera que “no tinguen el mateix tractament que hem patit nosaltres“.

“Quasi dos anys després no s’han complit cap de les promeses de recuperació de les nostres muntanyes i ni tan sols la consellera d’Infraestructures Isabel Bonig, ha contestat a la nostra petició de rebre’ns per a una entrevista”, ha lamentat Jorge Rodríguez.

En aquest sentit, ha assegurat que han hagut de ser els ajuntaments dels municipis afectats –Agres, Agullent, Albaida, Alfafara, Benissoda, Bocairent i Ontinyent– els que s’han hagut de coordinar per a fer actuacions de restauració ambiental.

L’alcalde ha afirmat que “res s’ha materialitzat de les ajudes que es van prometre llavors pel president Camps, qui va anunciar un milió d’arbres”, i que “només va venir el conseller Cotino pocs mesos després a fer-se una foto”. Rodríguez ha indicat que “el poc que està fent-se quant a la recuperació de la serra ha sigut a iniciativa dels municipis, mentre que les competències són de la Generalitat”.

Jorge Rodríguez ha explicat que el que es pretenia amb aquesta entrevista és “explicar què mesures podíem fer, coordinar un pla de recuperació en la qual es van implicar totes les administracions”. Així ha recordat que actuacions com l’estudi comú sobre la zona afectada o les repoblacions amb llavors llançades des de l’aire “s’han fet amb els esforços dels municipis, perquè estem cansats d’esperar a conselleria”.

Però, a més, l’alcalde ha alertat que “el més preocupant ja no és només l’abandó, sinó que després de patir ja l’incendi, hem vist com cada any han anat reduint-se més i més les partides tant quant a prevenció com quant a bombers”. També ha indicat que la Generalitat “no ha fet front a les seues obligacions en política forestal ni abans de l’incendi, ni després de l’incendi”.

Jorge Rodríguez ha destacat que pretenen que la consellera els atenga per a explicar-li “què s’ha fet, cap on creiem que s’ha d’anar i començar un camí junts des de totes les administracions per a fer front junts a una situació catastròfica”.

Publicitat