La Fundació Campus Ontinyent llança un programa d’educació financera

La Fundació Universitària Campus Ontinyent ha presentat hui “Finança’t”, un programa d’educació financera per a menuts, grans i no tan grans, destinat a millorar els coneixements financers en persones de totes les edats. En l’acte de presentació han intervingut el President de la Fundació Universitària Vall d’Albaida, Jorge Rodríguez; el President de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell; i el Vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla.

El President de la Fundació ha destacat la importància de posar en funcionament este programa en una societat en la qual “la crisi ha posat de manifest el desconeixement general sobre pràctiques, productes i serveis bancaris” especialment perquè “existeix una absència d’educació financera en el sistema educatiu reglat. Volem ajudar a que les decisions que prenguen les generacions futures siguen més encertades que les que han pres les actuals davant un context de crisi, i per això posem en marxa eines com aquesta” ha afegit. Com a dada significativa, els informes de la OCDE d’avaluació de països en matèria financera situa a Espanya, amb 485 punts, per davall de la mitjana de 500, molt arrere dels resultats de països com Xin (603), Bèlgica (541), Australia (526) o República Txeca (513).
En paraules de Jorge Rodríguez, l’objectiu del programa és “aportar coneixements, capacitats i habilitats per a aprendre a gestionar i planificar les nostres finances en les diferents etapes de la nostra vida, prendre les millors decisions que afecten als nostres recursos, i ser consumidors racionals i intel·ligents”.

Finançat es llança amb una web d’informació (http://programafinancat.es/), que compta amb ferramentes per poder realitzar càlculs d’aspectes quotidians i pressupostos per a facilitar-nos la nostra planificació econòmica. A més de vídeos explicatius de temes tant importants com el finançament, l’estalvi o el consum.

Per la seua banda, el President de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, també ha posat de manifest la necessitat del programa i la implicació de l’entitat financera “ja que els espanyols tenim una mitjana molt baixa de formació en aquest àmbit, molt per davall de l’europea”. Davant esta situació, “en els últims anys, els reguladors i els supervisors han corregit defectes i han procurat major estabilitat i seguretat a l’operatòria en el sector financer. No obstant, s’està obviant una de les parts més importants: els usuaris, persones que han de prendre decisions tant en l’àmbit privat com en el professional”.

Afegint que “per este motiu hem impulsat el programa a través de la Fundació Universitària Vall d’Albaida, en col·laboració amb tots els seus patrons. Coincidim en la necessitat del programa i esperem anar ampliant-ho progressivament i orientant-ho a les necessitats reals de la nostra gent”.

Finalment, el Vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, ha felicitat la iniciativa “perquè respon a una demanda formativa de la pròpia societat que la Fundació cobreix amb aquest programa, i que s’adapta a les diferents necessitats de la gent. La Universitat de València, a través del seu campus contribuirà a difondre’l i complementar-lo, i posa a la seua disposició tota la xarxa de relacions institucionals a les comarques valencianes”.

També ha volgut destacar que la Vall d’Albaida “és privilegiada per tenir una fundació única a la Comunitat Valenciana, capaç d’aglutinar sectors tan dispersos com el docent, l’administratiu, el financer, l’empresarial i el sindical. Aquesta confluència possibilita que les seues activitats contribuïsquen millor a la vertebració del territori”.

Font: Fundació Universitària Campus Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

L’Assemblea General de Caixa Ontinyent aprova els comptes de 2019

Dinamitzar l’economia de la zona i adequar a les circumstàncies actuals els models de servei …