La Fira Gastronòmica porta a Bèlgida una vintena d’expositors i diverses activitats

0

La XVII Fira Gastronòmica de la Vall d’Albaida canvia d’emplaçament per a buscar un nou impuls. Com reconeix el president de la Mancomunitat, Vicent Gomar, «és una aposta arriscada que vol rellançar la fira i dinamitzar els pobles menuts». Per això, la idea és celebrar-la l’any que en un altra localitat si el resultat és l’esperat. Per aconseguir-ho, a la vintena d’expositors de productes agroalimentaris i restaurants participants, s’han sumat una dotzena d’activitats paral·leles capaces d’atraure diferents públics.

D’entrada, se celebra al mateix temps la VIII Mostra d’Artesania de Bèlgida, «celebrarem dos fires en una» com assenyala l’alcalde de Bèlgida i conseller de Medi Ambient de la Mancomunitat, Diego Ibáñez que va convidar al seu poble «menut, però molt acollidor» a tota la comarca. Les diferents fires locals de la comarca seran precisament «un dels objectius del Pla de Competitivitat Turística, amb el qual volem coordinar-les per tal d’establir sinèrgies i potenciar-les» va anunciar en la presentació el també alcalde de la Pobla del Duc, Vicent Gomar.

A més de les tradicionals degustacions de productes, la XVII Fira Gastronòmica de la Vall d’Albaida, organitzada pel SOPROVA, oferirà una degustació d’arrossos gratuïta dissabte a les dos, comptarà amb castells unflables vigilats per monitors perquè els pares i els fills puguen disfrutar igualment, o donarà a conèixer els visitants els secrets de la mel i l’oli amb dos tallers de tast el diumenge a les 12 i les 13 hores. Tot això, ben regat amb la música del grup de xirimiters d’Atzeneta d’Albaida, que acompanyaran el grup de danses de Bèlgida en la inauguració el dissabte a les 12; de l’animació de carrer del Ball de San Vito; l’actuació del grup musical Eñe dissabte a a les 21 hores; o amb la de Dani Miquel diumenge a les 18:30. A més, dissabte a les 20 hores es presentarà el llibre Els noms dels éssers naturals de la Vall d’Albaida; diumenge a les 9 se celebrarà la partida de raspall del campionat d’hivern de la Mancomunitat que enfrontarà Bèlgida i Ontinyent; i les ruta senderista del dissabte des de Montaverner visitarà la Fira Gastronòmica i diumenge eixirà de Bèlgida cap a la Font Freda. Una dotzena de motius per tal de visitar Bèlgida a qualsevol hora del dia durant el cap de setmana que ve.

Entre les sol·licituds d’expositors, se n’han seleccionat 19 per qüestions de capacitat: Mel Silverio de Quatretonda; Pericana de Muro; Detalls RG de Beniatjar; la cooperativa de Quatretonda; Simona Cooperativa Valenciana; la Carnisseria Ximo de Quatretonda; el forn pastisseria Nadal de Montaverner; el forn de Jesús de Bèlgida; el forn de Lolita de Bèlgida; la carnisseria la Caragola de Bèlgida; el celler Facundo Cháfer Martí de Bèlgida; cerveses Montcabrer d’Ontinyent; i COFRUDECA de Bèlgida. A més, participen els restaurants l’Home del sac d’Aielo de Malferit); la Casa del bisbe, mos i glop d’Albaida; l’Hostal restaurant de Carrícola; el Saló Macuina de Castelló de Rugat; la Granja San Miguel de Salem i el Càtering Casablanca d’Albaida.

Font: Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida

Publicitat