La campanya “Un euro, llavor de pau” recollirà fons per la construcció d’una escola a Guatemala

L’Ajuntament d’Ontinyent ha acollit hui l’acte de presentació de la campanya solidària “Un euro, llavor de pau”, que recollirà fons per la construcció d’una escola a l’aldea guatemalenca de Punto Chico. L’acte comptava amb la presència de l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; el regidor d’educació, Pepe Pla; el membre de la junta d’Escola Valenciana i president de la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià, Josep M. Andrés; i el vicepresident d’Escoles Solidàries, Joan Bravo.

Esta iniciativa d’Escola Valenciana, juntament amb l’ONG Escoles Solidàries, convida els centres educatius valencians a organitzar activitats lectives sobre el dret a l’educació a entorns difícils com és el cas de la selva guatemalenca, al voltant del Dia Internacional de la Pau. Alhora, també es proposa una recollida de fons, amb un euro per alumne, per finançar la construcció d’un edifici escolar a l’aldea de Punto Chico, situada al municipi d’Ixcan. Estos fons seran lliurats per Escoles Solidàries a la seua campanya d’estiu.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, agraïa la seua iniciativa a Escola Valenciana, destacant que “el nostre es un govern que creu profundament que la solidaritat es un dels valor que han de moure el món, precisament per a que altre mon siga possible. Que la solidaritat dels ontinyentins i ontinyentines vaja a estar destinada a una escola que marcarà el camí cap a eixe altre món es un fet que s’ha d’agrair als impulsors d’esta iniciativa”.

El president de la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià (Escola Valenciana), Josep M. Andrés, ha volgut encoratjar els centres, els docents i les famílies a participar en la campanya “tot i les dificultats evidents per les que està passant el món de l’ensenyament”. Segons Andrés, “justament per esta situació difícil, amb el model d’escola pública seriosament amenaçat, la comunitat educativa ha de respondre vetllant més que mai per la qualitat en l’ensenyament que oferim, i l’educació en valors és un element indispensable. Un euro, llavor de pau busca justament això: educació en valors, que els nostres xiquets i xiquetes aprenguen el valor de la solidaritat, la llibertat i la pau, i que coneguen que en altres llocs les coses són molt més difícils que ací”.

El vicepresident d’Escoles Solidàries, Joan Bravo, agraïa a l’Ajuntament d’Ontinyent “que sempre haja estat recolzant Escoles Solidàries, i a la Federació Escola Valenciana que haja escollit escoles solidàries per potenciar esta campanya”. Escola Valenciana i Escoles Solidàries han fet arribar als centres diversos materials informatius i audiovisuals per poder preparar estes activitats lectives al voltant del Dia Internacional de la Pau.

Quant al regidor d’Educació, Pepe Pla mostrava també el total recolzament de l’Ajuntament “perquè en moments tan difícils com estos és quan més s’ha de notar la nostra solidaritat, i que amb només un euro pugam aportar a esta tasca a Guatemala, és una activitat que s’ha de difondre i impulsar per fer entre tots un món més just”.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El PP considera “fonamental” que l’Hospital d’Ontinyent deixe d’utilitzar-se com a arma política

El Partit Popular d’Ontinyent considera fonamental que “el tema del futur Hospital no s’utilitze de …