Qui no ha somniat de menut amb tindre una cabanya en un arbre? Així és, i Spherics Rooms ho ha fet realitat. Un projecte pioner que va començar amb les ganes i el talent de empreses especialitzades en diferents sectors que ha donat com a resultat un coworking i una realitat que per a molts, fins ara, era impensable.
Una nova forma d’entendre l’entorn amb respecte mediambiental és una de les qualitats d’aquesta innovadora empresa ontinyentina, Spherics Rooms ha creat un abans i un després en el món empresarial. Són instal.lacions futuristes, netes sense necessitat de fer obres i amb un plaç d’instal.lació de 48 hores. Paco Ramos, gerent de l’empresa ens conta com va ser la idea original del producte i com ha sigut l seu evolució fins a la fabricació. El preu del producte estrela, la bola estàndard: 17.000 euros, sense mobiliari, amb multiples possibilitats de personalització.
Pregunta: ¿Com i quan va sorgir l’idea de ficar en marxa el producte?
Paco Ramos: En setembre de 2013 parlant en la meua filla Lorena, licenciada en Turisme. Poc a poc s’ha anat desenvolupant el producte, els materials a utilitzar, la seua resistència i els prototips fins als 2 de febrer de 2015, que hem aconseguit el producte final acabat. Hem comptat amb l’ajuda del Pla Reactiva de l’Ajuntament d’Ontinyent.
P: ¿Quin és el vostre equip, per qui està format?
P.R: Contem en Empreses que es deciden al tema de arquitectura, camps d’aventura i turisme rural, contem amb el grup de marketing Onceb, Almond Design (interiorisme), Inel, Fusteria Castelló. La web ens la va fer Iván Tecles.
P: ¿Quina és la varietat de productes que presenteu, quin és el temps de la seua instal·lació i les seues característiques?
PR: L’ Iglú és el més ràpid d’instal·lar en uns 30 min. La bola, 2 hores i la càpsula 3 hores aproximadament. Contem en un temps de fabricació de 2 dies per unitat. I tots els productes compten amb una capa externa de polietilens i fibra de vidre, una capa de llana de roca a l’interior i un sòl vinílic de PVC, que permet una alta resistència a la climatologia més adversa. Inel està desenvolupant les energies renovables per dotar energèticament les instal·lacions com són les connexions usb, llum i dipòsit d’aigua.
P: Com a exemple de la varietat de materials aïllants que formen les càpsules, els iglús i les boles, ¿què és la llana de roca i quina és la importància d’aquest material?
P.R.: Te una multi funcionalitat, és un material aïllant tèrmic, acústic i és contra incendis. L’estructura de la llana de roca conté aire sec i estable al seu interior, pel que actúa com a obstàcul a les transferències de calor, aïlla tant de les temperaturas altes com baixes. També és un material no combustible.
P: ¿Quins són els avantatges medi ambientals d’emprar aquestes noves construccions per a l’ús d’hotels rurals o càmpings, per exemple?
P.R.: Evitar obres, al ser una construcció modular sempre es poden ampliar les instal.lacions. Es un muntatge mega ràpid, permet la possibilitat de camuflar-lo en l’entorn i la mobilitat del producte, es pot transportar a qualsevol lloc.
P: A banda d’Espanya, ¿en quins altres països teniu previst la seua comercialització?
P.R.: Volem obrir portes afora a Anglaterra, Turquia, Méxic, Chile, Uruguai, Paraguai, Dubai, i estem pendents de la Índia, Portugal, Guinea Equatorial i Alemanya.
P: ¿Quines són les vostres perspectives de cara al futur?
P.R.: Seria la fabricació integral del producte en Ontinyent. Estem pensant en la creació de nous productes. No farem mai línies rectes, anirem al més complicat, marcant-se reptes sempre amb el concepte de modularitat. Pense que serà una revolució en el poble, volem diversificar els puestos de faena, que no siga només tèxtil.
Con proyectos innovadores como este, podemos mantener una industria que asimile la mano de obra y mantenga el espíritu industrial de la ciudad. Enhorabuena y mucha suerte en el proyecto.
Comments are closed.