10/12/2023 - 5:45
Més

  Iglús, boles i càpsules habitables estan a Ontinyent

  Altres notícies

  Qui no ha somniat de menut amb tindre una cabanya en un arbre? Així és, i Spherics Rooms ho ha fet realitat. Un projecte pioner que va començar amb les ganes i el talent de empreses especialitzades en diferents sectors que ha donat com a resultat un coworking i una realitat que per a molts, fins ara, era impensable.

  Una nova forma d’entendre l’entorn amb respecte mediambiental és una de les qualitats d’aquesta innovadora empresa ontinyentina, Spherics  Rooms ha creat un abans i un després en el món empresarial. Són instal.lacions futuristes, netes sense necessitat de fer obres i amb un plaç d’instal.lació de 48 hores. Paco Ramos, gerent de l’empresa ens conta com va ser la idea original del producte i com ha sigut l seu evolució fins a la fabricació. El preu del producte estrela, la bola estàndard:  17.000 euros, sense mobiliari, amb multiples possibilitats de personalització.

  Pregunta: ¿Com i quan va sorgir l’idea de ficar en marxa el producte?

  Paco Ramos: En setembre de 2013 parlant en la meua filla Lorena, licenciada en Turisme.  Poc a poc s’ha anat desenvolupant el producte, els materials a utilitzar, la seua resistència i els prototips fins als 2 de febrer de 2015, que hem aconseguit el producte final acabat. Hem comptat amb l’ajuda del Pla Reactiva de l’Ajuntament d’Ontinyent.

   

  P: ¿Quin és el vostre equip, per qui està format?

  P.R: Contem en Empreses que es deciden al tema de arquitectura, camps d’aventura i turisme rural, contem amb el grup de marketing Onceb, Almond Design (interiorisme), Inel, Fusteria Castelló. La web ens la va fer Iván Tecles.

   

  P: ¿Quina és la varietat de productes que presenteu, quin és el temps de la seua instal·lació i les seues característiques?
  PR: L’ Iglú és el més ràpid d’instal·lar en uns 30 min. La bola, 2 hores i la càpsula 3 hores aproximadament. Contem en un temps de fabricació de 2 dies per unitat. I tots els productes compten amb una capa externa de polietilens i fibra de vidre, una capa de llana de roca a l’interior i un sòl vinílic de PVC, que permet una alta resistència a la climatologia més adversa. Inel està desenvolupant les energies renovables per dotar energèticament les instal·lacions com són les connexions usb, llum i dipòsit d’aigua.

   

  P: Com a exemple de la varietat de materials aïllants que formen les càpsules, els iglús i les boles, ¿què és la llana de roca i quina és la importància d’aquest material?

  P.R.: Te una multi funcionalitat, és un material aïllant tèrmic, acústic i és contra incendis. L’estructura de la llana de roca conté aire sec i estable al seu interior, pel que actúa com a obstàcul a les transferències de calor, aïlla tant de les temperaturas altes com baixes. També és un material no combustible.

   

  P: ¿Quins són els avantatges medi ambientals d’emprar aquestes noves construccions per a l’ús d’hotels rurals o càmpings, per exemple?

  P.R.: Evitar obres, al ser una construcció modular sempre es poden ampliar les instal.lacions. Es un muntatge mega ràpid, permet la possibilitat de camuflar-lo en l’entorn i la mobilitat del producte, es pot transportar a qualsevol  lloc.

   

  P: A banda  d’Espanya, ¿en quins altres països teniu previst la seua  comercialització?

  P.R.: Volem obrir portes afora a Anglaterra, Turquia, Méxic, Chile, Uruguai, Paraguai, Dubai, i estem pendents de la Índia, Portugal, Guinea Equatorial i Alemanya.

   

  P: ¿Quines són les vostres perspectives de cara al futur?

  P.R.: Seria la fabricació integral del producte en Ontinyent. Estem pensant en la creació de nous productes. No farem mai línies rectes, anirem al més complicat, marcant-se reptes sempre amb el concepte de modularitat. Pense que serà una revolució en el poble, volem diversificar els puestos de faena, que no siga només tèxtil.

   

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El PSOE d’Albaida alerta sobre la pèrdua de més de 300.000€ en subvencions

  En el marc de l'últim ple celebrat el 28 de novembre, l'agrupació socialista d'Albaida ha exposat la crítica situació...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -