Els socialistes atribueixen el Pla d’Ajust de la Mancomunitat a la “nefasta” gestió econòmica de Filiberto

0

El Pla d’Ajust aprovat aquest dijous amb els únics vots del PP al plenari de la Mancomunitat de Municipis “és resultat dels cinc anys de despropòsits i nefasta gestió de Filiberto Tortosa com a President”. Així ho han destacat des del PSPV-PSOE de La Vall d’Albaida, que ha explicat que “quan Tortosa va fugir de la presidència de la Mancomunitat per evitar afrontar el problema dels residus, va dir que els seus cinc anys a l’ens van ser un model de gestió econòmica. Ara es pot veure que la seua gestió no va ser tan modèlica”.

Josep Vicent Ferre-1El portaveu dels socialistes a la Mancomunitat, Josep Vicent Ferre, explicava que el vot del seu partit al Pla d’Ajust “només podia ser en contra, tant per les formes com pel fons” d’una proposta “imposada, improvisada i injusta”. Ferre lamentava que es presente un document tan important com un Pla d’Ajust, sense haver explicat prèviament a tots els consellers la situació econòmica real de la Mancomunitat, ni haver presentat encara ni la liquidació del 2012 ni el pressupost del 2013. Segons Ferre, “no es pot donar suport a un Pla d’Ajust de l’ens comarcal si no és fruit d’un consens de tots els que hi formem part”.

Els socialistes de La Vall també critiquen “la improvisació que mostra la redacció del Pla, amb mesures indeterminades i confuses”. En paraules de Josep Vicent Ferre, “no és de rebut que ara es vulga resoldre a corre-cuita tants anys d’inoperància gestora carregant el Pla d’Ajust sobre els treballadors de la Mancomunitat, els ajuntaments i els usuaris dels serveis”, assenyalava.

En aquest sentit, el portaveu socialista explicava que el Pla d’Ajust contempla una retallada del 10% a l’apartat de personal sense concretar ni a qui afectarà ni com; a més, “es puja, més d’un 30 %, la quota que paguen els ajuntaments membres de la Mancomunitat, que ja fem molt d’esforç pagant les quotes i finançant els serveis”; i s’anuncia una reducció indeterminada de la compra de béns corrents i serveis. “No és just ni està ben plantejat, i, per això, hem votat en contra”, explicava Ferre. Com a mostra d’això, fins i tot tres consellers del PP es van abstindre en la votació.

El PP trenca la unanimitat del Pla de Minimització

Pel que fa al punt tractat també al plenari d’ahir, sobre una moció presentada per EU de suport al Pla de Minimització i de rebuig a l’ordre de tancament sobre la planta de Bufali, Ferre lamentava que el PP “trencara l’acord unànime de la resta de partits”. El portaveu socialista recorda que “els socialistes vam tornar a proposar que tots els ajuntaments que formen part del Consorci se n’eixiren”. “Mentre que les plataformes ciutadanes han fet un gran treball informant a la ciutadania i totes les institucions i forces polítiques progressistes de la Vall estan en contra de les mesures que adopta el Consorci, el Partit Popular, com a conseqüència de la seua divisió interna, està posant en greu perill la continuïtat del Pla de Minimització”, es lamentava el portaveu socialista.