29/02/2024 - 0:10
Més

  Els Joves de Compromís Vall d’Albaida commemoren el 9 d’Octubre amb una Ruta Històrica a Ontinyent

  Altres notícies

  A continuació s’ofereix la nota de premsa sobre la celebració de la ruta històrica, ‘l’Ontinyent de Jaume I’, organitzada per Joves PV – Compromís Vall d’Albaida:

  “El passat divendres 7 d’octubre va tindre lloc a Ontinyent la ruta històrica, ‘l’Ontinyent de Jaume I’, organitzada pel col·lectiu jove valencianista de la Vall d’Albaida, amb motiu de la celebració del 9 d’Octubre, Diada Nacional del Poble Valencià, en una vesprada cultural i d’estima per la comarca i el país.

  La ruta va estar guiada pel jove historiador ontinyentí Àngel Cambra, de Sinergies Serveis Culturals. Aquesta, va tindre com a punt de partida la Plaça Major d’Ontinyent, seguint cap a la Vila amb la intenció de descobrir la història que envolta els carrers de l’antiga Vila Reial des de temps de Jaume I, i acostar a la gent el patrimoni històric i cultural de la comarca i en concret de la ciutat d’Ontinyent, què és de gran importància.

  Amb la finalització de la ruta al descampat de Tortosa i Delgado, des de JovesPV – Compromís es va agrair la gran participació i implicació del públic en aquesta activitat emmarcada dins de l’Agenda Cultural del 9O. Segons Maria Mora, secretària comarcal de Joves PV – Compromís “ens trobem molt satisfets i satisfetes amb el gran nombre de persones assistents a la ruta. Açò ens motiva i ens dóna ànims per a seguir apostant per activitats culturals d’aquest tipus, amb les que a banda de gaudir s’aprén sobre la història i la cultura dels nostres municipis”.

  Seguidament el col·lectiu de joves de la comarca va gaudir junt amb Compromís per Ontinyent de l’entrega dels premis Roure 2016, a un sopar que va tindre lloc a la Plaça de Sant Domingo d’Ontinyent. Les guardonades van ser l’associació Més que dones de Bocairent, un premi ben merescut a causa de la gran tasca de reivindicació feminista que fan tant al seu poble com a la comarca.

  La secretària comarcal de Joves PV – Compromís, valorant els actes en commemoració del 9 d’Octubre, conclou que “el 9 d’Octubre és un dia de festa, alegria i reivindicació, on actes com aquests demostren que el poble valencià seguirà reivindicant i lluitant pels seus drets, tals com un finançament i unes inversions justes per al nostre territori”. Entre aquests destacats actes es troben alguns com, el tradicional aplec del Benicadell què organitza tots els anys Compromís per la Vall d’Albaida, on el passat 2 d’octubre el col·lectiu de joves va participar, portant la Senyera fins al cim. També la mateixa ruta històrica a Ontinyent, abans esmentada i que tot i ser la seua primera edició hi ha opcions què es torne a repetir degut al seu èxit. A més de la processó cívica de la Reial Senyera el passat 9 d’Octubre, on els i les Joves PV – Compromís Vall d’Albaida participaren activament i la qual va comptar amb un gran nombre d’assistents”.

  Font: Joves PV – Compromís Vall d’Albaida

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent iniciarà esta setmana la nova temporada al Teatre Echegaray

  El primer concert serà dissabte que ve dia dos de març a les 19.30 hores amb un concert amb obres de Falla, Turina, Rimski-Kórsakov i Ravel
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -