Els canvis a la Conselleria d’Educació bloquegen els tràmits d’Ontinyent per a una EOI pròpia

0

La regidoria d’Educació ja ha sol·licitat una entrevista amb el nou secretari autonòmic d’Educació per a demanar-li que l’EOI d’Ontinyent deixe de dependre d’Alzira

El regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, Pepe Pla, ha criticat hui que els canvis a la cúpula de la Conselleria d’Educació han obligat a Ontinyent a reiniciar els tràmits per a tindre una Escola Oficial d’Idiomes (EOI) pròpia. La regidoria d’Educació ja ha sol·licitat una entrevista amb el nou secretari autonòmic d’Educació, Manuel Tomàs, per a demanar-li que l’EOI de la ciutat deixe de dependre administrativament de la d’Alzira.

Pla ha recordat que l’EOI pròpia a Ontinyent no és una reivindicació nova, sinó que porta anys reclamant-se i que la Conselleria no ha donat una solució. “Ara, a més, els xicotets avanços que havíem fet es perden. No pot ser que cada canvi polític per la mala gestió  del Partit Popular afecte als ciutadans. Per això critiquem la política educativa del PP de manera enèrgica”, s’ha queixat el regidor.

Els tràmits amb l’anterior secretari autonòmic d’Educació, Rafael Carbonell, ja estaven avançats. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el regidor d’Educació es van reunir amb Carbonell el passat 18 de juny i li van transmetre que Ontinyent disposa de l’alumnat, el professorat i les instal·lacions per a acollir una EOI independent i que, malgrat això, els seus alumnes han d’anar a altres escoles per a seguir estudiant i han de desplaçar-se fins a Alzira per a recollir els seus títols i fer altres gestions.

A la reunió amb Carbonell, els representants ontinyentins li van lliurar també informes tècnics que avalen que la ciutat tinga una escola d’idiomes pròpia. Aquesta documentació certifica que la matrícula de la EOI d’Ontinyent ha superat en els últims anys els 1.000 inscrits i molts d’ells han de desplaçar-se a altres localitats per a continuar la seua formació. Amb una EOI independent, es podria augmentar l’oferta d’idiomes i horaris per a atendre adequadament l’alta demanda. A més, l’Ajuntament va remetre a la Conselleria el 20 de juny quasi 5.000 firmes a favor d’una EOI independent a Ontinyent.

“Esperem veure molt prompte els resultats dels xicotets avanços que havíem anat fent”, ha exigit Pla. “Curs rere curs l’EOI no pot donar resposta a les expectatives de tots els alumnes que comencen a estudiar a Ontinyent, perquè no es pot donar continuïtat a la seua formació”, ha afegit el regidor.

Per altra banda, Pla també ha demanat a la Conselleria d’Educació que cree una segona convocatòria per als exàmens dels certificats d’idiomes i s’equipare així amb la resta de l’Estat espanyol. “No és seriós que vivint en el mateix Estat uns siguen de primera i a nosaltres sempre ens toque ser de segona. És una anomalia més de la política educativa del PP”, ha lamentat Pla.

Publicitat