
11 treballs procedents de la Comunitat Valenciana i Catalunya han optat a aquest guardó dotat amb 5.000 euros per estimular la recerca educativa
El projecte “Aportacions del Col·lectiu Xucurruc: propostes educatives per al a vida de les classes d’educació infantil”, d’Ester Morant García (Ròtova, 1980), ha estat guardonat amb el I Premi Balarma d’Investigació en Educació Infantil que atorga la Fundació Campus Ontinyent. El jurat, presidit per l’Alcalde d’Ontinyent i President de la Fundació, Jorge Rodríguez, i que ha estat integrat per, entre d’altres, el degà de la Facultat de Magisteri de la UV, Manuel Monfort, ha decidit per unanimitat escollir un treball que tracta de recollir, sistematitzar i aprofitar els materials i les experiències adquirides fins ara pel col·lectiu Xucurruc, format en els anys 90 per docents de les comarques de La Safor i La Vall d’Albaida.
El Premi Balarma de la Fundació Campus Ontinyent, té la finalitat d’estimular la recerca i el coneixement al voltant d’assumptes relacionats amb l’educació infantil. A la seua primera convocatòria s’han presentat 11 treballs procedents de la Comunitat Valenciana i Catalunya. La Facultat de Magisteri de la Universitat de València, que imparteix el grau de Magisteri Infantil a Ontinyent, ha col·laborat en l’organització d’aquest guardó dotat amb 5.000 euros que s’alternarà cada any amb el premi d’investigació econòmica Juan José Renau Piqueras. El projecte inclourà una fase de difusió a la que es contemplen activitats a les seus de la Universitat de València a Ontinyent, Gandia i València, i la tutora per al seguiment del treball serà la Doctora Mª del Carmen Agulló Díaz.
Breves apuntes;
1- Los resultados finales del concurso no han sido públicos. Ninguno de los participantes sabe cuál es su puntuación, ni qué es lo que debe mejorar para su futuro más próximo. Demuestra la FALTA de TRASPARENCIA del concurso, cuyo comité representa una postura política, en teoría, “impecable”.
2- Si el concurso se rige en base a los estudiantes del Campus Universitario de Ontinyent, por lo menos, hay que citarlo en las bases. De esta manera, algunos de los aspirantes no hubiesen invertido su tiempo, un tiempo perdido. No obstante es mucho más “meritoso” decir que se han presentado 11 a sólo 2 o 3.
3- Hay que superar el miedo a repartir premios a aquellos que “antes”, no hayan obtenido ninguno. Resulta mucho más sencillo acomodarse en el éxito anterior de algunos sujetos, quien ya de por sí, se aseguran el premio compartiendo “vínculos académicos asimétricos” con el comité. Por muy “ciega” que haya sido la evaluación.
Comments are closed.