13/07/2024 - 12:49
Més

  El Meruts Festival celebra els seus 10 anys ampliant les activitats paral·leles

  Altres notícies

  Una dècada després de la seua primera edició en 2007, el Meruts Festival d’Ontinyent celebrarà el seu X aniversari ampliant les activitats paral·leles a les actuacions musicals que tindran lloc el 23 d’agost a l’Estadi El Clariano. Una exposició retrospectiva, un sopar d’aniversari o una matinal de tallers al parc del Mestre Ferrero s’afegeixen a la programació que organitza l’Assemblea de Joves Meruts amb la col·laboració de l’Ajuntament, el Consell Local de la Joventut i la Diputació de València, programació de la que hui es feia un avanç en roda de premsa a l’Ateneu Popular Ca la Mera.

  Des de l’Assemblea Joves Meruts, Delia Celada destacava que per a esta celebració « volem comptar amb les persones que al llarg dels deu anys de trajectòria ens han recolzat a crear un espai per a joves a Ontinyent que avui a dia és molt més que una nit de concerts”. A més, es feia un repàs pels inicis del festival per recordar que corria l’any 2007 quan un col·lectiu de joves ontinyentins “decidia trencar la closca i posar-se a covar alternatives en la seua ciutat. Ontinyent, niu de tants músics i artistes, assistia als inicis d’una efemèride que començaria a crèixer any rere any fent pujar als escenaris grups locals junt a bandes valencianes i estatals de primer nivell”.

  Anys després creaven l’Assemblea de Joves Meruts, iniciant una nova aventura com a associació cultural d’esperit crític i autònom. Començarien a aportar el seu granet de sorra al llarg de l’any participant en festes de barri, organitzant cicles de xerrades, teatre, fires d’entitats, tallers, fent xarxa amb molts altres col·lectius d’arreu de les comarques, “fins que l’any 2014 tot va acabar eclosionant amb l’obertura de l’Ateneu popular Ca la Mera” , recordava Delia Celada.

  Per celebrar que es compleixen deu anys del que s’ha convertit en una cita de referència en l’estiu musical valencià, ja es pot anar a visitar l’exposició de X anys de Meruts Festival al Centre Cultural Caixa Ontinyent fins el dia 6 d’agost, i  prompte es fixarà la data del sopar de presentació dels X anys de Meruts Festival i de la Comparsa Alternativa, altra iniciativa dels Joves Meruts dintre de les festes d’Ontinyent al mes d’agost.

  Quant al propi dia del festival, el 23 d’agost, la jornada començarà amb una matinal de tallers al parc Mestre Ferrero, que inclourà activitats adreçades a diversos públics de manera prèvia a la nit de concerts que tindrà lloc a l’Estadi El Clariano. Aquest recinte obrirà les seues portes a les 19:00 hores, per donar pas a les actuacions dels grups  “Auxili”, “Smoking Souls”, “El Diluvi”, “Sva-Ters”, “Funkiwis” i “Karma”.

  El regidor de Cultura, Àlex Borrell, ha felicitat l’Assemblea de Joves Meruts per la seua tasca i els ha animat “a seguir treballant en l’organització d’esdeveniments com aquest, als que sempre tindran a l’Ajuntament al seu costat perquè, entre altres coses, contribueixen a oferir una oferta atractiva i diversa per atraure joves de vàries comarques, i animen als ontinyentins a  quedar-se a la ciutat durant estos dies d’estiu”, destacava.

  Les entrades es poden adquirir al preu de 8 euros anticipada (6 euros en les primeres 300 entrades en venda on-line) i 10 en taquilla, amb punts de venda en Ontinyent (Ca la Mera, seu del CLJO – Casal Jaume I Vall d’Albaida i Tot Instruments), Albaida (Museu de titelles), Xàtiva (Llibreria La Costera), Gandia (Llibreria Ambra), Valencia (Discos Oldies), Alcoi (Llibreria Llorenç) i Bocairent (CIJ). Quant als menors, portaran tots una polsera identificativa, tenint entrada gratuïta els de 0 a 2 anys acompanyats de pares o tutors; a meitat de preu els de 3 a 13 també acompanyats; al preu normal els de 14 i 15, amb una autorització signada que es pot descarregar a www.merutsfestival.com , i els de 16 i 17 només amb la polsera, sense ser necessària autorització ni acompanyament.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -