El disseminat d’Ontinyent registra un descens del del 28% dels robatoris en 2013

0

La Junta de Seguretat constata que la caiguda de la criminalitat al 19’85 per mil confirma la ciutat com una de les més segures de la Comunitat Valenciana

La delinqüència a Ontinyent ha tornat a baixar a nous mínims històrics. La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han presentat hui a la Junta de Seguretat d’Ontinyent dades com el descens dels robatoris al disseminat en un 28%, o la caiguda de la taxa de criminalitat junta seguretatal 19’85 per mil,  que confirmen la ciutat com una de les més segures a la Comunitat Valenciana.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el Subdelegat del Govern, Luís Santamaría, que acudia a esta Junta, coincidien en assenyalar que estes dades oficials aportades per les forces i cossos de seguretat “són resultat del treball coordinat i discret que duen a terme la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i la Policia Local”. L’Alcalde incidia en què les positives xifres aportades hui “demostren que és una irresponsabilitat posar en qüestió el treball i dedicació de les forces i cossos de seguretat, que no es pot posar mai en dubte, i menys amb la intenció de donar mala imatge de la ciutat, el que és doblement irresponsable”.

A la reunió, que comptava també amb la presencia de representants de la Policia Local, regidors i tècnics municipals, la Policia Nacional constatava que el descens de la taxa de criminalitat (xifra del total d’infraccions, amb la suma de faltes i delictes) al 19’85 per mil. Esta xifra suposa una reducció del 10’59% respecte a 2012, i consolida la ciutat com un referent entre les localitats valencianes amb Comissaria, una valoració queda corroborada en comparar la xifra amb la de la mitjana de la Comunitat Valenciana (50’9 per mil) o la ciutat de València (61’9 per mil).  Des de la Policia Nacional s’ha constatat també que, tot i reduir aquest índex, l’augment dels casos esclarits ha permès augmentar també la xifra de persones detingudes.

En el cas de la Guàrdia Civil, responsable de la vigilància a l’extrarradi, el repàs als resultats assolits en 2013 demostren que el total de casos als que s’ha requerit la presencia de la Benemèrita s’ha reduït en un 18’3%; i que han baixat tant la xifra total de fets delictius (-45%) com de robatoris (-28%) i faltes (-24%). Aquestes xifres coincideixen amb la posada en marxa dels “Grups Roca” desplegats per la Guàrdia Civil a un total de 15 províncies, entre elles la de València, donant aquest equip també cobertura a La Vall d’Albaida i Ontinyent.

El Regidor de Policia Local, José Mª Hoyos, també assistent a la Junta de Seguretat, exposava que estes dades “corroboren les apreciacions del Subdelegat del Govern, de que la tendència a la ciutat és al descens de delictes i faltes, i constaten la gran tasca que estan fent a la ciutat tant de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat com de la Policia Local, amb un treball amb un nivell d’eficàcia que és una garantia per als ciutadans”, concloïa. 

Publicitat