El Carrer Major canvia el sentit d’un tram

0

El canvi de sentit d’un tram del Carrer Major permetrà evitar la circulació irregular que venia produint-se sistemàticament en esta via. En aquest carrer, tot i ser de sentit únic, venien sent freqüents les infraccions de vehicles que circulaven en sentit contrari al de la marxa, amb les consegüents molèsties i situacions de perill per a vehicles i vianants.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Tudi Guillem, explicava que “determinades infraccions als carrers Gomis i Maians (Carrer Major) s’havien convertit en un hàbit, les molèsties per als transeünts eren moltes i el risc d’accidents una realitat”. Així les coses, la Policia Local ha vingut estudiant diferents opcions que van ser exposades i debatudes amb veïns i comerciants, algunes de les quals van a posar-se en marxa des d’aquest divendres.

La més destacada va a ser el canvi de sentit del trànsit al tram del Carrer Gomis comprés entre la Plaça de la Concepció i el Trinquet de Gomis, on es produïen la major part d’infraccions per doble sentit, tram que passa a ser en sentit contrari al que hi havia fins ara.

Així les coses, els vehicles que vullguen anar en direcció a l’Ajuntament des de la Plaça de la Concepció hauran de pujar pel carrer Dos de Maig i be continuar cap a l’Avinguda de l’Almaig o be baixar pel Trinquet de Gomis. Des d’allí, a mes del nou sentit cap a la dreta, es podrà seguir girant a l’esquerra en direcció a l’Ajuntament, sempre en les hores en que la circulació al Carrer Major està permesa (de 8:00 a 13:30 hores).

El canvi va acompanyat d’una renovació i actualització de la senyalítica horitzontal, que en determinats punts podia prestar a confusió, s’han renovat els pilons, i també està procedint-se a una actualització de les targetes de resident per als veïns de la zona. S’està repartint una circular informativa als residents al Carrer Major per informar que podran passar per la prefectura de la Policia Local per obtenir o renovar la seua targeta.

Estes targetes  permetran als seus usuaris estacionar durant un màxim de 15 minuts en la via, un avantatge del que ara no es disposava, ja que estes targetes fins ara només servien per transitar pel Carrer Major en horari exclusiu per a vianants. També podran accedir a estes targetes els familiars dels usuaris i usuàries de la residència de majors del carrer Gomis, i els familiars de veïns que ho necessiten per motius de mobilitat. Per tal de fer la transició de la manera mes segura possible, la Policia Local disposarà un control especial de trànsit durant els primers dies, mentre els conductors s’habituen als canvis.

Per altra banda, i coincidint amb la renovació dels pilons del Carrer Major, la regidoria de Trànsit ha procedit a la renovació del piló del carrer Pintor Segrelles, on a més a més s’ha col·locat un nou semàfor per reforçar la senyalització del tancament del carrer quan aquest es produisca.