Compromís sol·licita que el PP aparte dels càrrecs públics als implicats a l’escàndol dels sobresous

El portaveu del grup municipal de Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent, Josep Francés, ha presentat una moció al plenari a la qual proposa que el consistori “informe a aquest ajuntament i a la ciutadania en general si alguna de les empreses que han fet donacions al Partit Popular han sigut beneficiàries de contractacions públiques procedents del Govern Valencià”. Amb esta moció Compromís vol respondre a la inquietud de la ciutadania davant els nombrosos indicis d’actuació delictiva per part dels dirigents del PP, tant pel que fa a les aportacions econòmiques al partit com a l’obtenció de sobresous per part de persones que ostentaven càrrecs de responsabilitat.

A tal efecte, la coalició també ha proposat que el plenari acorde instar al Ministre d’Hisenda, “a que ordene l’actuació immediata dels inspectors d’Hisenda, per investigar el patrimoni i ingressos de tots aquells càrrecs públics sobre els quals haja recaigut l’escàndol dels sobresous”; i que s’exigisca al President del Govern Espanyol, que aparte dels seus càrrecs i de manera provisional, els membres del seu govern afectats per l’escàndol dels sobresous “fins que s’ aclarisca, per auditors externs i independents i pels inspectors d’Hisenda, qui ha cobrat, quines quantitats i de quina manera, la legalitat de l’origen dels diners i si aquestos han estat declarats a Hisenda”. En el cas que es confirme que el propi Mariano Rajoy ha cobrat sobresous provinents de donacions il·lícites, Compromís demana que aquest “presente la seua renúncia immediata al càrrec que actualment ocupa com a President del Govern d’Espanya”.

Josep Francés recorda que “ha quedat constatat que s’han ocultat dades rellevants per a la ciutadania en aquest assumpte”, amb uns fets la revelació pública dels quals “han provocat encara més l’augment del descrèdit de les persones que dediquen part de la seua vida a la política”. El portaveu recorda que “estem vivint moments als quals es demana a la ciutadania honrada més i més sacrificis, i és urgent tornar la confiança d’aquesta en la política. A Compromís no tenim cap dubte que el sistema democràtic pot suportar un canvi de Governants sense traumes, i, a la vista dels fets, aquest canvi seria considerat un acte d’higiene democràtica”.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TVDigitalOntinyent

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

Compromís per Ontinyent proposa més control del trànsit i els aparcaments prop del Pou Clar

El grup municipal Compromís per Ontinyent ha proposat aquest dimarts que s’augmente el control del …