13/07/2024 - 12:58
Més

  El Cònsol Honorari de Mèxic s’interessa per la nova indústria tecnològica ontinyentina

  Altres notícies

  L’Alcalde d’Ontinyent i els empresaris locals debaten amb Pablo Romá sobre projectes conjunts vinculats a les energies renovables i a la innovació en els sectors tradicionals

  La “reinvenció” del teixit industrial d’Ontinyent comença a despertar l’interès de potencials inversors tant dins com fora d’Espanya. Així es constata de les impressions mostrades pel nou Cònsol Honorari de Mèxic a València, l’advocat Pablo Romá, a la reunió mantinguda esta setmana a la seu de COEVAL amb l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, el President del col·lectiu empresarial, Rafa Pla, i diversos representants del Clúster Intersectorial d’empreses innovadores INNOVALL, de caràcter nacional.

  Esta reunió suposa una continuació a la mantinguda prèviament al despatx d’Alcaldia per Romá amb Jorge Rodríguez, qui consul Mexico en coeval-1valorava positivament l’interès mostrat pel Cònsol i manifestava que “l’aposta per la innovació que estan fent les empreses ontinyentines, combinada amb la  bona salut de l’economia de l’Ajuntament suposa una combinació amb molts atractius per als inversors, que ja comencen a interessar-se per les possibilitats d’Ontinyent, un interès que anem a fer tot el que estiga a les nostres mans per a que es concrete en inversions”, destacava el primer edil.

  A la reunió es va parlar de les possibilitats que ofereixen les bones perspectives de creixement de l’economia mexicana, debatent-se al voltant de la posada en marxa de projectes conjunts vinculats a aspectes que estan potenciant-se a Ontinyent com la innovació aplicada a tot tipus de productes (també la indústria tradicional), les energies renovables o el sector tecnològic. En aquest sentit, Pablo Romá es mostrava especialment interessat per l’experiència del Fòrum IMAST posat en marxa per l’Ajuntament d’Ontinyent i els empresaris per projectar i potenciar internacionalment el teixit industrial d’Ontinyent.

  Des de COEVAL, el seu president, Rafael Pla manifestava que línies de treball com aquesta poden permetre aprofundir en la cooperació empresarial entre pymes per a guanyar tamany, i també aprofundir en la cooperació entre entitats públiques i privades: “tots compartim objectius, i tots som complementaris en el treball per a aconseguir fer-los possibles”, manifestava. Aquesta línia suposa també un reforç al treball encetat des d’Innovall, el Clúster Intersectorial de caràcter nacional amb seu a La Vall d’Albaida “que ja està despertant l’interès de diversos països que volen saber més sobre els nostres productes. El nostre teixit empresarial ja ha definit la seua aposta per la innovació, l’està aplicant als seus productes i esta marca ens ajuda a posicionar-nos millor”, explicava Rafael Pla.

  Tots els presents a la reunió mostraven la seua plena predisposició a donar continuïtat a aquest encontre per tal d’aprofundir en les converses i poder plasmar-les en projectes concrets. Jorge Rodríguez assenyalava que “del que es tracta es de seguir explorant qualsevol tipus de proposta que puga fomentar l’activitat econòmica i la creació de llocs de treball a la ciutat, que és el principal objectiu del Govern d’Ontinyent. Volem que es compte amb les nostres empreses, i encontres com aquest ens poden ajudar tant a afavorir l’arribada d’inversions com a oferir possibilitats a les empreses locals nous passos per consolidar una internacionalització que ajude a mantenir llocs de treball a la ciutat i també a la comarca”, concloïa l’Alcalde d’Ontinyent.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -