COMPROMÍS “lluitarà fins al final” per evitar que les gestions del PP sobre els terrenys de l’hospital endeuten a les generacions futures

0

Josep Francés apunta com a origen del problema “l’engany continu” del Partit Popular respecte a la construcció del centre sanitari

La coalició COMPROMÍS PER ONTINYENT ha advertit que “lluitarà fins el final” per evitar que les gestions realitzades en Panal’anterior legislatura per part del PP respecte als terrenys de l’hospital “acaben endeutant a les generacions futures”. El portaveu de COMPROMÍS a l’Ajuntament, Josep Francés, ha mostrat al plenari de hui divendres “l’aposta decidida” per la declaració de lesivitat del decret 1408/2009 al qual s’acceptava la cessió d’una parcel·la del Pla de Sant Vicent per a ubicar l’hospital i es contemplava una reserva d’aprofitament d’uns terrenys al barri del Llombo en favor de l’empresa que els cedia. Esta declaració de lesivitat, que ha estat votat a favor de tots els grups excepte el PP, “la recolzem des de COMPROMÍS per responsabilitat política i administrativa, i comptant amb informes interns i externs que avalen esta decisió”, assenyalava.

El portaveu de la coalició manifestava que “vostè, senyor Tortosa, voldrà defensar els interessos d’Ontinyent, però vol fer-ho pagant molts milions a aquesta empresa, i nosaltres no estem a favor d’això, perquè no tenim eixos diners i perquè a més pensem que no és just”. Francés recordava que la reclamació milionària dels propietaris dels terrenys “té el seu origen en l’engany de l’hospital que ens han anunciat repetidament en dues campanyes electorals, i del que no tenim més que una maqueta i un cartell. El mateix hospital que han consignat repetidament partides en els pressupostos autonòmics que mai han executat. Porten molts anys enganyant-nos, i dir com vostè ha dit, senyor Tortosa, que està treballant per l’hospital, és una burla”, afegia.

Des de COMPROMÍS s’ha recordat així mateix que una de les formacions que composen la coalició, com són Els Verds, sempre s’han oposat a que l’hospital s’ubicara en els terrenys del Pla de Sant Vicent, i que sí el Bloc al seu dia va votar a favor de de la modificació del PGOU que canviava els usos d’estos terrenys perquè pugueren acollir l’hospital “va ser per haver confiat en el PP, que ens va enganyar a tots dient que els terrenys eren viables, cosa que desprès vam poder comprovar que no era cert”. Des de COMPROMÍS s’ha destacat que “no volem pactes obscurs ni acords lesius per a l’interès general. Volem que la gent sàpiga quina és la situació, volem un hospital en un lloc adequat i en garanties, i no volem baix cap concepte que els ciutadans tinguen que assumir la càrrega econòmica que volen cobrar els propietaris dels terrenys”, concloïen.

Publicitat