12/06/2024 - 23:02
Més

  Aurelio Blasco descansarà a Ontinyent 120 anys després de la seua mort

  Altres notícies

  L’Associació Cultural La Nostra Terra vol informar que, després d’haver sigut localitzades les despulles mortals del pintor ontinyentí Aureli Blasco Maicas (1838-1891) en un cementeri de Madrid, ens vam posar en contacte amb la regidoria de Cultura del nostre Ajuntament per tal d’estudiar la possibilitat de retornar aquestes restes a la nostra ciutat. El nínxol en el qual es troba soterrat en Madrid està en una zona que molt prompte serà enderrocada i, per tant, les seues despulles haurien acabat dipositades en una ossera comuna.

  Les gestions per traslladar Aurelio Blasco han culminat molt satisfactòriament ja que el proper cap de setmana podrà descansar definitivament al nostre cementeri municipal, just als 120 anys de la seua mort.

  Està previst que el diumenge 13 de novembre a les 12.30 h i en l’entrada principal del Cementeri Municipal es realitze un acte en que participaran l’Excm. Ajuntament d’Ontinyent i La Nostra Terra.

  Volem agrair especialment al nostre alcalde, Jorge Rodríguez Gramage, i al regidor de cultura. J. Antonio Calabuig Oviedo, el seu interés per aquesta iniciativa i les gestions realitzades perquè les restes d’aquest il·lustre ontinyentí reposen en la seua ciutat. També volem agrair la col·laboració de la Funeraria Gramage, sense la qual aquest trasllat no hauria sigut possible.

  El nostre pintor Aureli Blasco va ser un dels personatges que, per diverses circumstàncies, ha passat desapercebut i desconegut durant molt de temps. Raó per la qual vam voler recordar-lo i traure’l a la llum després de tants anys de letargia en l’exposició amb què vam commemora el nostre 25 aniversari com a associació cultural pel juny de 2010 i que vam titular Els Il·lustres Oblidats i Desconeguts d’Ontinyent (I), que tan bona acollida va tindre per part de la ciutadania.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -