12/06/2024 - 19:32
Més

  Atraccions, espectacles temàtics i el II Festival Ontfira Sound a la Fira d’Ontinyent

  Altres notícies

  Ontinyent es prepara estos dies per a viure una nova edició de la seua fira de novembre, nascuda per privilegi reial l’any 1418, evolucionada a fira d’atraccions mecàniques, i renovada ara amb altres atractius complementaris per als milers de visitants que s’esperen a la ciutat. L’alcalde de la ciutat i Regidor de Festes, Jorge Rodríguez, destacava que enguany es continua el camí ontfirasound-1encetat pel Govern d’Ontinyent per “complementar la fira d’atraccions i fer-la més atractiva per a les localitats veïnes amb activitats variades per als públics de diverses edats, perquè la Fira d’Ontinyent ha de convertir-se en un element més de promoció econòmica de la ciutat”.

  D’aquesta manera, la programació finançada pels responsables de la Fira inclourà tres espectacles temàtics itinerants i reforçats amb un equip de so mòbil de 1.500 wats: divendres, dia de la inauguració, hi haurà un espectacle de malabaristes amb una titella gegant de temàtica africana; dissabte l’espectacle “espongetes” comptarà amb xanques, monociclistes i malabaristes; i diumenge dos xanques i dos malabaristes dedicaran el seu espectacle a la temàtica del foc. Tots estos espectacles serviran per complementar les tradicionals paradetes i les 34 atraccions mecàniques per a grans i menuts que arriben encapçalades per tercer any consecutiu per una de les nòries mé grans d’Espanya, amb més de 45 metres d’alçada.

  I si els menuts i els seus pares i iaios disposaran d’estos atractius, a més a més, i impulsat des del Govern d’Ontinyent i La Fundació Campus Ontinyent, tindrà lloc el II Festival Ontfira Sound, emmarcat al programa “Ociversitari” i amb música en directe per als joves. Aquest festival, que naixia l’any passat amb vocació de créixer i arribar a ser un punt d’atracció a nivell provincial, amplia enguany de 3 a 5 la xifra de grups musicals locals participants, i comptarà amb alguns dels més destacats deejays de tot l’estat, encapçalats pels madrilenys Kill The Hipsters, participants al prestigiós Arenal Festival Sound els últims dos anys i nominats als premis “Vicious Music Awards” 2013.

  També es comptarà amb la parella de deejays granadins The Bass Boss, habituals de destacats clubs d’Andalusia i Madrid, i els deejays locals Pony’s Party. El festival manté el seu esperit de promoció dels grups musicals de la ciutat, incloent al grup de rock Helsinki i el seu últim treball “Tormenta de Neón”; la fusió de por-rock amb reggae o soul de Momento Hannover; el blues-rock de Pink Paraband o la presentació del primer treball del grup Zero Koma, titulat “Ciudad de soñadores”.

  Des de l’organització, José Revert explicava que la sonorització del festival comptarà amb un equip de 30.000 wats de potència, i que de cara a properes edicions el festival està obert a incloure la participació de grups de tota la comarca. Ontfira Sound 2013 es desenvoluparà dissabte a partir de les 18:00 en un espai de 1.600 m2 adjunt a la biblioteca de Sant Josep, comptarà amb servei de barra i tapes, i l’accés serà a preus populars, 6 euros en taquilla amb consumició, amb un descompte del 50% per a tots els alumnes del Campus Universitari d’Ontinyent.

  Quant al dispositiu de seguretat en la Fira, es comptarà un any més amb la participació dels efectius de la Policia Local i Nacional, així com Protecció Civil i Creu Roja. Als xiquets i xiquetes se’ls col·locarà una polsera amb el número de telèfon de l’adult que els acompanye, i tant el recinte firal com els accessos estaran especialment vigilats. El trànsit es tallarà puntualment l’avinguda d’Albaida en el tram comprés entre l’Avinguda Almaig i José Iranzo, habilitant-se les zones d’estacionament habituals. A més a més la regidoria de neteja ha repartit pel recinte papereres de cartró reciclables i contenidors de fem, a més de disposar un dispositiu de neteja viària constant.

  Cal recordar també que el cap de setmana següent, dies 22, 23 i 24 de novembre, la Fira romandrà oberta, amb preus populars per a les atraccions. A més a més, malgrat ser festa local, els comerços de la ciutat estaran oberts el proper dilluns dia 18.  Com a alcalde de la ciutat i regidor de Festes, Jorge Rodríguez afegia que des del Govern d’Ontinyent “pensem que la fira ha d’actuar com a pol d’atracció, és important atraure gent de fora, i anem a seguir treballant per reforçar els atractius i l’oferta per als visitans”, concloïa.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -