29/11/2024 - 2:15
Més

    Alumnes del Col•legi d’Educació Especial La Vall Blanca realitzen pràctiques als Parcs i Jardins d’Ontinyent

    Manuel Cuesta destaca l’afany de superació d’uns joves “que demostren que poden treballar i rendir com qualsevol”

    Un grup d’alumnes del Col·legi d’Educació Especial La Vall Blanca d’Ontinyent estan realitzant estos dies pràctiques de jardineria als parcs i jardins municipals, gràcies a un acord entre els responsables del centre, l’Ajuntament d’Ontinyent i vall blanca-1l’empresa Vivers la Baronia, concessionària del servei de manteniment d’estos espais. El Regidor de Parcs i Jardins, Manuel Cuesta, mostrava la satisfacció del Govern d’Ontinyent i la seua pròpia “per poder col·laborar amb una iniciativa que serveix per demostrar a tots i a totes que estos joves poden treballar i rendir com qualsevol, i que mostren un afany de superació i unes ganes de fer les coses bé absolutament encomiables”, destacava.

    El projecte reprèn una col·laboració que ja va tenir lloc l’any passat, i que enguany està possibilitant que Juan Enrique, Rubén i Mati realitzen als parcs i jardins municipals tasques com retallada de setos, de gespa o poda, “un poc de tot”, explicava Joan Bas des de Vivers la Baronia, qui destacava l’alt grau de motivació d’estos alumnes “dels quals estem obtenint un rendiment realment sorprenent, el que fa que esta col·laboració siga més fructífera per a totes les parts”.

    Els alumnes participen al Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI) que es desenvolupa al CEE La Vall Blanca, un programa que s’adreça a xics i xiques de a partir de 16 anys en general que finalitzen l’etapa de l’ensenyament secundari obligatori sense haver obtingut el títol de graduat en educació secundària obligatòria (ESO), per tal de proporcionar una formació bàsica i professional (amb un títol oficial en jardineria), un objectiu que en el cas de l’alumnat del Col·legi La Vall Blanca veu afegit el valor terapèutic que té per als seus alumnes aquesta activitat.

    Clement Córdoba, professor de jardineria que s’encarrega d’aquest mòdul, explicava que dins d’aquest programa l’any passat els alumnes habilitaren al centre un hort, on des d’aleshores han cultivat tot tipus de verdures, que enguany estan produint i fins i tot venent a grups de consum ecològic. Els beneficis que s’obtenen estan reinvertint-se en maquinària i està en projecte crear una zona d’hivernacles, una de fruiters i fins i tot jardins multisensorials que puguen servir per estimular xiquets amb paràlisi cerebral o autistes. “Anem treballant amb ells aspectes teòrics i pràctics perquè puguen tenir tota la autonomia possible, perquè l’objectiu és que puguen ser capaços de treballar en qualsevol lloc”, explicava Córdoba. “No hi ha que partit de perjudicis, si se’ls dona una oportunitat demostren que poden fer les mateixes coses que un altre sense cap de problema”, conclou.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El TEXTILFEST reuneix més de 300 joves per impulsar la innovació en el sector tèxtil

    Ahir, 27 de novembre, més de 300 estudiants de 4t d’ESO d’Alcoi i Ontinyent es van donar cita al...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -