L’Ajuntament d’Ontinyent ha aconseguit ja la consecució de 20 contractes de treball gràcies als Plans Integrals d’Ocupació posats en marxa el passat mes de gener des del departament de Promoció Económica. Es tracta de dos plans posats en marxa amb la col·laboració del SERVEF i subvencionats pel Fons Social Europeu, amb un total de 200 participants menors de 30 anys i majors de 45, tots ells en situació de desocupació. Als tres primers mesos de funcionament d’estos programes, s’ha contactat amb 600 empreses de la zona, gestionant-se 36 ofertes d’ocupació, i aconseguint-se els referits 20 contractes laborals.

L’Alcalde d’Ontinyent i responsable directe de l’àrea de Promoció Econòmica, Jorge Rodríguez, ha explicat que des del Govern d’Ontinyent “no anem a deixar passar ni una sola oportunitat d’afavorir la creació de llocs de treball a la ciutat, perquè el foment de l’ocupació i de l’activitat econòmica a Ontinyent és la nostra principal prioritat”.

Als Plans Integrals d’Ocupació, al qual més del 40% del total de participants són dones, cada persona inscrita és objecte d’actuacions d’orientació professional, motivació i desenvolupament d’aspectes personals per a l’ocupació. A més a més tots ells han participat ja a un total de 4 tallers: d’entrevista, d’elaboració de curriculum, d’emprendedurisme i de xarxes socials per a la búsqueda d’ocupació.

Per la seua banda, les empreses que col·laboren amb l’Ajuntament és beneficien de serveis com la preselecció de candidats d’una borsa de treball amb diferents perfils professionals; assessorament i recolzament en quant a incentius i subvencions a la contractació; rapidesa en la selecció de candidatures per a cobrir vacants; seguiment i suport integral en la incorporació efectiva de la persona al lloc de treball; i un tracte personalitzat i adaptat a les necessitats de l’empresa, entre d’altres. Tant per a l’empresa com per als treballadors i treballadores, el servei és totalment gratuït.

Jorge Rodríguez recordava que els llocs de treball que es generen amb estos programes s’afegeixen als assolits gràcies a altres accions del Govern d’Ontinyent, com la posada en marxa del Pla de Reactivació Econòmica i Foment de l’Ocupació que va generar al voltant d’un centenar de llocs de treball entre directes i indirectes en 2013, “uns resultats molt positius que ens animen a reprendre aquest plantejament amb un nou Pla d’estes característiques per a 2014, del que donarem detalls en breu”, assenyalava.